loader image
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

ضمیر خودآگاه در مقابل ضمیر نیمه‌آگاه و ناخودآگاه / بخش اول

ضمیر خودآگاه

فهرست مطالب

ضمیر خودآگاه چیست؟

به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری ماه‌شید خرد: در دو مقاله مربوط به ضمیر نیمه آگاه ما و همچنین مراقب احساسات خود باشیم، به نقش پر اهمیت ضمیر نیمه‌آگاه اشاره شد. همان‌طور که قبلا هم اشاره شده ما انتظار داریم که در این میان ضمیر خودآگاه ما به‌خدمت سودمندی نسبت به ضمیر نیمه‌آگاه و ناخودآگاه برآید. اما ضمیر خودآگاه ما چیست؟ خودآگاه آن بخش از ذهن شماست که مسئول منطق و استدلال است. اگر من از شما درباره جمع یک به‌علاوه یک بپرسم، این ضمیر خودآگاه شماست که قرار است برای آن جمع بستن استفاده شود.

 

ضمیر خودآگاه همچنین همه اعمالی را که به هنگام آگاه بودن با هدف و قصد قبلی انجام می‌دهید، کنترل می‌کند. به‌طور مثال، وقتی تصمیم می‌گیرید یک عمل ارادی انجام دهید (مانند حرکت دست یا پایتان) این کار با ضمیر خودآگاه انجام می‌شود.

بنابراین هرگاه از کاری که در حال انجام آن هستید آگاه باشید، می‌توانید مطمئن باشید که دارید آن را با ضمیر خودآگاه‌تان انجام می‌دهید. اگر اکنون فنجان قهوه‌ای درکنار شماست و شما تصمیم گرفته‌اید یک جرعه از آن را بنوشید، آن‌گاه همه این فرایند توسط ضمیر خودآگاه‌تان انجام خواهد شد، زیرا شما به هنگام انجام آن ۱۰۰درصد آگاه هستید.

 

ضمیر خوداگاه همچنین با عنوان دروازه‌بان ذهن نیز شناخته می‌شود. اگر کسی تلاش کرد عقیده‌ای عرضه کند که با نظام اعتقادی شما تطابق ندارد، آن‌گاه ضمیر خودآگاه شما آن عقیده را از فیلتر عبور خواهد داد. هنگامی که کسی از شما انتقاد می‌کند یا به شما ناسزا می‌گوید نیز اتفاق مشابهی رخ خواهد داد.

اگر به‌طور مثال شخصی به شما گفت «لال» هستید، ضمیر خودآگاه شما این عبارت را از فیلتر خواهد گذراند و به شما اجازه می دهد دریابید که واقعا لال نیستید.

 

نقش ضمیر نیمه‌آگاه و ناخودآگاه چیست؟

 

ضمیر نیمه‌آگاه و ناخودآگاه مسئول آن بخش از ذهن است که مسئول همه اعمال غیرارادی است. سرعت تنفس و ضربان قلب شما توسط ضمیر نیمه آگاه‌تان کنترل می‌شود.

اگر شما عمدا شروع به کنترل تنفس‌تان کردید، آن‌گاه بدانید که ضمیر خودآگاه شما مسئولیت را به‌عهده گرفته، در حالی که اگر بدون آگاه بودن از فرایند تنفس نفس می‌کشید، آن‌گاه بدانید ضمیر نیمه‌آگاه‌تان مسئولیت را به‌عهده گرفته است.

 

احساسات شما نیز توسط ضمیر نیمه‌آگاه‌تان کنترل می‌شوند. به‌همین‌خاطر است که ممکن است گاهی، بدون این‌که بخواهید، احساس ترس، نگرانی یا غمگینی کنید.

ضمیر نیمه‌آگاه‌تان همچنین مکانی است که اعتقادات و خاطرات شما ذخیره شده است. به‌همین‌خاطر است که تلقین‌ها معنی ندارند و هیچ‌گاه نمی‌توانند اعتقادات شما را اصلاح کنند. تلقین‌ها در یک سطح خودآگاه انجام می‌شوند و همیشه توسط ضمیر نیمه‌آگاه فیلتر می‌شوند، زیرا معمولا با نظام اعتقادی تطابق ندارند.

راه درست برای تغییر یک اعتقاد محدودکننده این است که ضمیر خودآگاه را منطقا متقاعد کنیم این را بپذیرد تا این بیان بتواند به ضمیر نیمه‌آگاه‌تان راه یابد و آن‌جا مستقر شود.

 

چگونه اعتقادات محدودکننده را تغییر دهیم؟

 

اعتقادات محدودکننده تنها شما را مجبور نمی‌کنند که در حد پایین‌تر از توانایی‌های‌تان زندگی کنید، بلکه می‌توانند زندگی شما را کاملا نابود کنند. اعتقادات محدودکننده معمولا به‌شکل اعتقادات واقعی پنهان می‌شوند و به‌همین‌خاطر است که کشف آن‌ها گاهی واقعا سخت است.

در مقاله بعد به راه‌حل‌ها و گام‌هایی اشاره می‌شود تا بتوانید، نسبت به‌اعتقادات محدودکننده خود تغییری ایجاد کنید.

 

دکترمهشید رضوی‌رضوانی


 

منبع:

http://www.2knowmyself.com/subconscious_mind/conscious_mind_vs subconscious_mind

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه + 3 =

مقالات مرتبط
مقالات پربازدید​