loader image
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مراقب احساسات خود باشیم

مراقب احساسات خود باشیم
توجه به ضمیر نیمه آگاه

فهرست مطالب

به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری ماه‌شید خرد: در دو مقاله قبل به‌مفهوم ضمیر نیمه آگاه توجه داده شد. این‌که چگونه و چرا لازم است با تمرکز و توجه به ضمیر نیمه آگاه بتوانیم، از نیروی نهفته در ضمیر ناخودآگاه خود استفاده کنیم. 

امروز بر همه روشن است که ضمیر ناخودآگاه فقط مکانی برای سرکوب تمایلات و آرزوهای پنهان ما نیست. ضمیر ناخودآگاه ما برخوردار از انرژی فراوانی است که می‌تواند ما را برای رسیدن به اهداف یاری کند. در این مقاله به نقش بیشتر احساسات و تاثیر آن در مسیر اهداف خود اشاره می‌شود. همواره از اهمیت مفهوم هوش هیجانی و نقش آن در مدیریت احساسات شنیده‌ایم. در این‌که چگونه و چرا ضروری است تا با هوشیاری بر خود و روابط خود بتوانیم بر هیجانات و احساسات خود تسلط داشته باشیم. در مقالات گذشته اشاره شد که احساسات ما با ضمیر نیمه‌آگاه ما مرتبط است. بلکه آنچه را که در لحظه احساس می‌کنیم و به‌نحوی هم با آن آگاه هستیم و هم به آن بی‌خبریم، به واقع اشاره به نقش نیمه‌آگاه بودن این احساس در ما دارد.

پس ضمیر نیمه‌آگاه در ما دقیقا چگونه عمل می‌کند؟

چگونه می‌توان با این آگاهی به یاری بیشتر این نیمه‌آگاه بر مسیر زندگی خود باشیم؟ ضمیر نیمه‌آگاه مسئول بسیاری از احساساتی است که شما تجربه می‌کنید. احساس‌هایی حاکی از نگرانی‌های فراوان در پیش از سخنرانی یا یک دیدار یا یک معامله مهم. گاه احساس‌هایی ناشی از احساس حقارتی که نسبت به کاستی و کمبود ارزشی در خود می‌یابید. همچنین سایر احساسات دیگر نیز از ضمیر نیمه‌آگاه شما نشات می‌گیرد. ضمیر نیمه‌آگاه شما بر خلاف ضمیر خودآگاه‌تان ۲۴ ساعت در روز و ۷ روز هفته بیدار است و به همین دلیل است که رویاها ممکن است، احساسات سرکوب شده شما را منعکس کنند. در خواب ضمیر خودآگاه غیرفعال می‌شود و ضمیر ناخودآگاه کاملا فعال است. در حالی که ضمیر نیمه‌آگاه شما در خدمت ناخودآگاه شما قرار می‌گیرد.

هر چند این احتمال وجود دارد که ضمیر نیمه‌آگاه‌تان به شما احساس یا حالتی را منتقل کند، اما ضمیر نیمه‌آگاه استدلال را نمی‌فهمد. تلاش برای منظور خود را فهماندن به ضمیر نیمه‌آگاه با استدلال کار دشواری است. به‌طور مثال، وقتی احساسی مانند نگرانی را در پیش از سخنرانی دارید. در این وضعیت قادر نخواهید بود خود را با منطق خود متقاعد کنید که نیازی به ترسیدن و نگرانی نیست. قلب شما تند تند می‌زند و واکنش جنگ و گریز شما به جریان می‌افتد، بدون این‌که قادر باشید جلوی اتفاق افتادن آن را بگیرید.

هنگامی که ضمیر نیمه‌آگاه شما چنین احساسی را تولید می‌کند، بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید، این است که فقط بر فاکتورهای ظاهری متمرکز شوید و به‌طور عمیق در آن جست‌وجو کنید تا علت ریشه‌های آن را بیابید. به‌طور مثال اگر از احساس حقارت رنج می‌برید، هیچ‌گاه تلاش نکنید خود را با استدلال متقاعد کنید که شما نباید احساس حقارت کنید، بلکه در عوض در کودکی و نوجوانی خود بررسی کنید تا بتوانید ریشه‌های آن را که در پس این احساس وجود دارد بیابید. البته این حل و فصل به شما کمک خواهد کرد تا احساس حقارت مسئله‌ای آسان خواهد شد.

ما باید بدانیم، ضمیر نیمه‌آگاه اعتقادات را ذخیره می‌کند

ما انسان‌ها بیش از آن‌چه بتوانیم بفهمیم، ضمیر نیمه‌آگاه هر چیز را که با آن مواجه می‌شوید ذخیره می‌کند. همچنین اعتقادات‌تان را ذخیره می‌کند. برای همین هر تغییری نیاز است تا همراه با اعتمادبه‌نفس، آن اعتقادات را درباره خود عوض کنیم. برای تغییر چنین اعتقادی باید بدانید که ضمیر نیمه‌آگاه شما چگونه می‌تواند برنامه‌ریزی کند. 

 

دکترمهشید رضوی‌رضوانی

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − سه =

مقالات مرتبط
مقالات پربازدید​