loader image
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

چطور ضمیر ناخودآگاه را کنترل کنیم؟

کنترل ضمیر ناخودآگاه

فهرست مطالب

به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری ماه‌شید خرد، در دو مقاله قبلی به برخی از قوانین ضمیر ناخودآگاه پرداخته شد. برخی از این موارد شامل:

ضمیر ناخودآگاه بین یک تجسم و واقعیت تمایزی قائل نمی‌شود؛

ضمیر ناخودآگاه احساس می‌کند زمان سریع‌تر می‌گذرد؛

هر چه ضمیر ناخودآگاه به مدت طولانی‌تری به چیزی معتقد باشد، تغییر این اعتقاد در شما به هر شکل سخت‌تر خواهد بود؛

آنچه شما انتظار دارید، در واقع مستعد آن هستید تا محقق شود؛

پیدا کردن شاهد مثال برای اعتقادات‌تان آن‌ها را قوی‌تر می‌کند؛

ضمیر ناخودآگاه همیشه در درگیری‌ها بر ضمیر خودآگاه غلبه می‌کند؛

یک عقیده هنگامی‌ که پذیرفته می‌شود، بر جای خود باقی است تا این‌که عقیده دیگری بتواند جایگزین آن شود؛

هر چه تلاش خودآگاه بیشتر باشد، واکنش ناخودآگاه کمتر خواهد بود؛

پیشنهادات می‌توانند برای «برنامه ریزی» ضمیر ناخودآگاه استفاده شوند.

 

در این مقاله به روش‌های ساده‌ای پرداخته می‌شود تا بتوانیم با ضمیر ناخودآگاه خود بیشتر ارتباط برقرار کنیم و چگونگی کنترل ضمیر ناخودآگاه خود را داشته باشیم. همچنین در دو مقاله «ضمیر خودآگاه ما در مقابل ضمیر نیمه آگاه و ناخودآگاه» به اهمیت نقش ضمیر خودآگاه در فرایند شناخت ناخودآگاه تاکید شد. با شناخت قوانین ناخودآگاه و نقش مسئولانه‌ای که بر عهده ضمیر خودآگاه وجود دارد، کوشش باید کرد تا تعامل با ناخودآگاه با روش‌های ساده‌ای محقق شود.

نقش ضمیر خودآگاه موضوع قابل توجهی است، سطح کلی دیگری از آگاهی وجود دارد که وقتی از آن بهره‌برداری می‌شود، می‌تواند به میزان زیادی توانایی‌های شما را گسترش دهد و به شما اجازه دهد به اهداف‌تان در زندگی برسید. این نکات را دنبال کنید تا یاد بگیرید چگونه به ضمیر ناخودآگاه‌تان دست یابید و بتوانید برخی از رفتارها، احساسات و حالات روحی خود را بیشتر درک کنید.

 

گام‌ها

  1. نوشتن «جریان آگاهی» را تمرین کنید. تایمری را روی ۱۰-۵ دقیقه تنظیم کنید و هر چه بی‌درنگ به ذهن‌تان می‌آید را بنویسید؛ نوشتن را تا هنگامی که زمان به پایان می‌رسد ادامه دهید؛ اهمیتی ندارد این کار چقدر ملال‌آور، عجیب، غیرعادی یا هرجور دیگر به‌نظر می‌رسد. هر چند این کار در ابتدا ضمیر خودآگاه شما را باز خواهد کرد، اما موجب روشن شدن افکار ناخودآگاه خواهد شد. صبر داشته باشید. نوشتن، در ابتدا، سخت خواهد بود، اما با تمرین نسبتا آسان می‌شود.
  2. یاد بگیرید مراقبه کنید. روش‌های مراقبه بسیاری وجود دارند، اما همه با متمرکز کردن ذهن، آرام کردن آن و اجازه دادن به شما برای تحت‌کنترل درآوردن آن سروکار دارند. هرکدام که برای شما خوشایند است را انتخاب و اطمینان حاصل کنید که هر روز آن را تمرین می‌کنید، حتی اگر شده برای چند دقیقه.
  3. به یک کلاس هنری بروید. فرایند خلاقانه در فن انواع هنر- ترسیم، عکاسی، نقاشی، سفالگری، رقص و مجسمه‌سازی – کمک می‌کند تا از ضمیر ناخودآگاه استفاده کنید. با بهره‌گیری از عناصر ظاهرا متفاوت و درآمیختن آن‌ها، ممکن است بیاموزید به میزان بیشتری از ذهن‌تان برای حل مشکلات استفاده کنید.
  4. درباره ضمیر ناخودآگاه بیاموزید. هر چه بیشتر درباره ذهن انسان بیاموزید، بیشتر می‌توانید از آن برای بهتر کردن زندگی‌تان استفاده کنید. به‌مطالعه بیشتر در حوزه روان‌شناسی بپردازید و سعی کنید برای این موضوع مقاله‌ای بر عهده بگیرید. کتاب‌های جوزف کمپ بل را بخوانید. به یک کلاس هنرهای رزمی بروید. دعا و نیایش و یا مراقبه کنید.
  5. خودگویی مثبت را تمرین کنید. اگر به خودتان بگویید: «من نمی‌توانم این کار را انجام دهم، من دارم شکست می‌خورم» شکست خواهید خورد. در مقابل اگر بگویید: «من می‌توانم این کار را انجام دهم. می‌دانم می‌توانم!» احتمال موفقیت شما بیشتر است. این فرایند با عنوان «تلقین» شناخته می‌شود.
  6. تجسم کنید. این یکی از مهم‌ترین کلیدهای موفقیت است. تصویرسازی فعال از خودتان درحال رسیدن به یک هدف، به شما کمک می‌کند واقعا به آن برسید.
  7. دقیقا پیش از خواب، مطالعه مختصری داشته باشید. این به‌ویژه برای چیزهایی که احتیاج به حفظ دارند کمک‌کننده است. اگر جدول تناوبی، لیست لغات لاتین یا کتاب بازی فوتبال‌تان را دقیقا پیش از خوابیدن مرور کنید، ضمیر ناخودآگاه‌تان احتمالا در طول شب آن را برای شما پردازش و برنامه‌ریزی خواهدکرد.
  8. به خواب‌هایتان توجه کنید. ضمیر ناخودآگاه شما گاهی خواهد کوشید موضوعات زندگی‌تان را از طریق خواب حل و فصل کند. اگر به آن‌ها توجه کنید، آن‌ها را بی‌درنگ یادداشت کنید و روی آن تمرکز کنید، ممکن است درباره آن مسئله بینش روشن‌تری را بیابید.
  9. به احساس خود گوش فرا دهید. احساس شما طریقی است که ذهن شما دارد، تا پیش از آن‌که ضمیر خودآگاه‌تان همه اطلاعات را دراختیار داشته باشد، به شما درباره خطرها یا فرصت‌ها هشدار دهد. اگر در مورد فرد یا موقعیتی احساس «نه!» دارید، به آن گوش دهید. این اغلب یک مرحله کلیدی در اجتناب از فاجعه است.
  10. از وسایل مختلف برای توسعه ضمیر ناخودآگاه‌تان استفاده کنید. حدس زدن به میزان زیادی کمک‌کننده است. فقط بکوشید به احساس‌تان گوش فرا دهید و پیش‌گویی کنید. از ابزار متفاوت استفاده کنید، مثلا اپلیکیشن‌های «آی‌فون» مانند “پیش‌گویی «بله- خیر»، و به سئوالات بله- خیر پاسخ دهید. این کار همچنین بخش‌های ناخودآگاه ذهن‌تان را باز می‌کند.
  11. توانایی ناخودآگاه‌تان برای تغییر کامل زندگی پیرامون‌تان را باور داشته باشید. شما پادشاه دنیای خودتان، افکار، اعمال، احساسات و واکنش‌های‌تان هستید.

 

بی‌شک علاوه‌بر موارد گفته شده روش‌های دیگری نیز وجود دارد که می‌تواند به شما کمک کند تا بتوانید بیش از پیش با ضمیر ناخودآگاه تان ارتباط برقرار کنید. این نکته مهم است که بخواهید با اراده و اختیار نیروی ضمیر خودآگاه خود را برای شناخت و انس بیشتر با ناخودآگاه خود به‌کار بگیرید. فراموش نکنیم که نیروی فوق‌العاده ضمیر ناخودآگاه ما بخش عظیمی از انرژی‌های ما را به‌مصرف می‌رساند و چنان‌چه شما بر مدیریت آن اقدام نکنید، این انرژی‌ها به‌طور پراکنده و نادرست به مصرف خواهد رسید.

 

دکترمهشید رضوی‌رضوانی


 

منبع:

.http://www.2knowmyself.com/subconscious_mind/subconscious_function. subconscious mind  By M.Farouk RadwanMsc

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − 3 =

مقالات مرتبط
مقالات پربازدید​