loader image
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

ضمیر خودآگاه، نیمه‌خودآگاه و ناخودآگاه / قسمت سوم

ضمیر خودآگاه ، نیمه خودآگاه و ناخودآگاه

فهرست مطالب

ضمیر خودآگاه، نیمه‌خودآگاه و ناخودآگاه- چگونه با هم کار می‌کنند؟

 

به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری ماه‌شید خرد، در ادامه قسمت قبل بحث «ضمیر خودآگاه، نیمه‌خودآگاه و ناخودآگاه – چگونه با هم کار می‌کنند؟»، می‌خواهیم به جایگاه ذهن ناخودآگاه بپردازیم.

 

ذهن ناخوداگاه

ضمیر نیمه‌خودآگاه شما میز کار ذهن شماست. کنترل و هدایت آن کلید تغییر شخصی است.

همان‌طور که پیش‌تر گفتم، ضمیر نیمه‌خودآگاه شما کمی مانند رم در کامپیوتر شماست. (برای آن‌هایی که نمی‌دانند- رم لفظی است که برای حافظه کوتاه مدت در کامپیوتر استفاده می‌شود و وظیفه آن نگه داشتن برنامه‌ها و اطلاعاتی است که در حال حاضر در حال استفاده هستند تا بتوان به‌سرعت و به‌آسانی توسط پردازش‌گر کامپیوتر به آن‌ها دست یافت و به‌میزان زیادی سریع‌تر از دیگر انواع حافظه مانند هارد دیسک یا سی‌دی رام است.)

ضمیر نیمه‌خودآگاه شما مانند رم کامپیوتر شما کار می‌کند و حافظه کوتاه مدت و برنامه‌های جاری استفاده شده در طول روز را نگاه می‌دارد.

 

نقش ضمیر نیمه خودآگاه

جدای از حافظه کوتاه مدت، ضمیر نیمه‌خودآگاه همچنین نقش مهمی در عملکرد روزمره ایفا می‌کند.

به‌سختی کار می‌کند تا اطمینان حاصل شود شما، هر چیزی که برای یادآوری سریع و دسترسی به آن احتیاج دارید، در شما وجود دارد.

چیزهایی مانند:

خاطرات – مانند آن‌که شماره تلفن شما چیست؟ چگونه بدون این‌که مجبور باشیم خودآگاه فکر کنیم رانندگی کنیم، آن چیزی که سر راه خانه باید از مغازه بگیرید و . . .

برنامه‌های جاری که هر روز آن‌ها را اجرا می‌کنید مانند رفتار، عادات، خلق.

فیلترها (مانند اعتقادات و ارزش‌ها) برای در اختیارگذاری اطلاعات، تا برطبق ادراک شما از جهان اعتبار آن‌ها آزموده شود.

احساساتی که از طریق ۵ حس شما گرفته شده‌اند و آن‌چه آن برای شما معنی می‌دهد.

اگر آن به‌طور اتفاقی فیلتر یا نقطه ارجاعی در رم خود برای برخی ذره‌های اطلاعات که داخل می‌شوند نداشته باشد، آنگاه خط سیر مستقیمی برای محل ذخیره ذهن – ضمیر ناخودآگاه – دارد. آن از ضمیر ناخودآگاه خواهد خواست تا برنامه‌هایی را بیرون بکشد که به بهترین شکل با داده‌های ورودی ارتباط می‌دهد، تا کمک کند به همه آن معنا بخشیده شود.

ضمیر نیمه‌خودآگاه هم پیوسته در حال کار است و به میزان زیادی آگاه‌تر از محیط اطراف شما از آنچه درک می‌کنید می‌ماند. در حقیقت برطبق مدل ارتباطی NLP ما هر ثانیه مورد هجوم بیش از ۲ میلیون ذره داده قرار می‌گیریم. اگر ضمیر خودآگاه شما مجبور بود به همه آن‌ها بپردازد، شما بسیار سریع مغلوب می‌شدید و قادر نبودید کاری را انجام دهید.

به‌جای آن، ضمیر نیمه‌خودآگاه شما همه اطلاعات غیرقابل احتیاج را از فیلتر عبور می‌دهد و تنها آنچه را که در آن لحظه احتیاج است (حدود ۷ قطعه اطلاعاتی) تحویل می‌دهد. آن همه این را در پشت‌پرده انجام می‌دهد تا شما بتوانید کارهای روزانه‌تان را بدون ممانعت انجام دهید و این را بر پایه برنامه‌هایی که در ضمیر ناخودآگاه شما به آن دسترسی دارد تا آنجا که می‌تواند منطقی انجام می‌دهد.

سپس همه نتایج را از طریق هیجانات، احساسات، حالات، واکنش‌ها، تصاویر و رویاها به‌آگاهی انتقال می‌دهد. آن از طریق کلمات عمل انتقال را انجام نمی‌دهد.

 

 

ادامه دارد

ترجمه: مهشید رضوی رضوانی

 

منبع:

John A. Bargh and Ezequiel Morsella, The unconscious Mind, Yale University,Volume3- Number1.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + ده =

مقالات مرتبط
مقالات پربازدید​