loader image
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

ضمیر نیمه‌آگاه / بخش دوم

ضمیر نیمه آگاه ما-2

فهرست مطالب

به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری ماه‌شید خرد: در طول مقالات قبل به اهمیت ضمیر ناخودآگاه و نقش آن در طول زندگی هر انسان پرداخته شد. ضمیر ناخودآگاه در هر فرد مستقل از ضمیر آگاه و ضمیر نیمه آگاه نخواهد بود.

در مقاله قبلی توصیفی از ضمیر نیمه‌آگاه شد. این که چگونه ضمیر نیمه‌آگاه می‌تواند به ما کمک کند تا بتوانیم یادگیری‌های خود را درونی کنیم و ضمیر آگاه خود را آزاد سازیم.

همچنین با ضمیر نیمه‌آگاه خود می‌توانیم به بهبود بسیاری از مشکلات کمک کنیم. یکی از راه‌های موثر و اثربخش آن به‌صورت تکنیک‌های متقاعده‌کننده بود. در این قسمت به ویژگی‌های بیشتری از نیمه‌آگاه پرداخته خواهد شد.

برای استفاده بهتر از ضمیر نیمه‌آگاه خود باید بدانید، ضمیر نیمه‌آگاه چگونه کار می‌کند. قوانین بسیاری می‌تواند در این موضوع دخالت داشته باشد. یاد گرفتن این قوانین به شما اجازه خواهد داد تا با تلاش کمتری، بهترین طریق استفاده از ضمیر نیمه آگاه خود را به‌دست آورید.

 

مکانیسم‌های دفاعی ضمیر نیمه‌آگاه یکی از موارد بسیار مهمی است که با شناخت آن بیشتر و بهتر به چگونگی کارکرد نیمه‌آگاه خواهید رسید. همان‌گونه که بدن شما در برابر آسیب‌ها و جراحات فیزیکی سیستم دفاعی دارد، ضمیر نیمه‌آگاه شما هم در برابر شوک‌ها و آسیب‌های احساسی سیستم دفاعی دارد.

این‌ها «مکانیسم‌های دفاعی ضمیر» یا مکانیسم‌های دفاعی ناخودآگاه نامیده می‌شود. وظیفه اصلی مکانیسم ضمیر، محافظت از رفاه شما و کمک به شما برای غلبه بر شوک‌های احساسی خواهدبود. یکی از این راه‌های دفاعی نیمه‌آگاه فراموش کردن یک فرد است. اغلب مردم پس از یک جدایی، آشفته و پریشان می‌شوند.

علت این مسئله در اعتقادات نادرستی است که از ارتباطات ضمیر نیمه‌آگاه خود دارند. کتاب «چگونه هر فرد را ظرف چند روز فراموش کنیم» به شرح چگونه خلاص شدن از اعتقاداتی مانند «یکی شدن» یا «رفیق شفیق» می‌پردازد تا بتوانید هر فردی را ظرف چند روز فراموش کنید.

به محض این که فرد از این اعتقادات خلاص می‌شود، می‌تواند به این توانایی برسد که فرد دیگری را بیابد که جایگزین فردی شود که او را ترک کرده و به همین منوال بازیابی اتفاق می‌افتد.

 

شما قادر هستید تا از ضمیر خودآگاه خود در کمک به نیمه‌آگاه بهره ببرید. در این حالت توانسته‌اید تیمی قوی و بزرگ را تشکیل دهید.

ضمیر خودآگاه شما می‌تواند برخی از وظایف را بر عهده بگیرد که بعد به نیمه‌آگاه منتقل کند. یعنی کافی است شما کوشش کنید که یک برنامه منظم، توسط ضمیرخودآگاه‌تان داشته باشید تا آن را به آرامی به یک عادت در بیاورید. به این شکل شما رفتاری را به نیمه‌آگاه خود منتقل کرده‌اید.

همچنین ضمیر نیمه‌آگاه شما می‌تواند به ضمیر خودآگاه کمک کند؛ وقتی که بازخوردها و پیام‌هایی را به‌شکل احساسات برای ضمیر خودآگاه شما می‌فرستد. هرگاه رفتاری در شما رو به عادت و شکل گرفتن می‌شود، همواره پیام احساسی از ضمیر نیمه‌آگاه به شما منتقل می‌شود که توجه و دقت به آن لازم است.

احساسات پیام‌هایی هستند که توسط ضمیر نیمه‌آگاه به شما منتقل می‌شود تا شما را نسبت به چیزی آگاه سازد. ضمیر خودآگاه شما باید با اختیار و اراده‌اش شروع به تجزیه و تحلیل نسبت به آن احساس داشته باشد. با آموختن چگونگی استفاده بهتر از همکاری ضمیر خودآگاه و نیمه‌آگاه خودتان می‌توانید مهارت‌های زندگی را ارتقا دهید.

در این حالت به کنترل بیشتری بر احساسات خود خواهید رسید. احساساتی که بسیاری اوقات با رنج و درد همراه است.

 

در خاتمه به ذکر دو مثال از همکاری ضمیر خودآگاه و نیمه‌آگاه پرداخته می‌شود.

در مثال اول نوعی از همکاری ایده‌آل بین این دو را می‌توانید در همان مثال رانندگی در نظر بگیرید. تصمیم می‌گیرید تا به مهارت رانندگی دست پیدا کنید. مربی شما در طول آموزش رفتاری معمول و یکنواخت را دنبال می‌کند. شما تمام کوشش خود را با تمرکز و توجه دنبال می‌کنید. در یکی از این تمرینات مثلا در یک پارک کردن خوب و ایده‌آل تشویق غیرمترقبه مربی شما موجب می‌شود تا احساسی از کفایت و قابلیت در شما ایجاد شود. این احساس را در آن لحظه ضمیر نیمه‌آگاه شما به شما منتقل کرده است. این احساس به‌نوبه خود موجب می‌شود تا با نهایت دقت بیشتری به رانندگی ادامه دهید.

در صورتی که اگر این تجربه شما به‌صورت منفی اتفاق بیافتد چه می‌شود!؟ هر راننده‌ای ممکن است، در یک سانحه تصادف با احساس بسیار منفی از آن رانندگی را به‌کلی کنار بگذارد و همواره ترس و اضطراب آن سانحه را به‌خاطر بسپارد.

 

هر رفتاری در ما، همراه با احساسی در پشت آن خواهد بود. این لحظه شما چه می‌کنید را به آن آگاه هستید؛ مشغول خواندن این متن یا یادداشت آن هستید، یا به کاری دیگر می‌پردازید، اما در این لحظه بر شما چه احساسی می‌گذرد را به روشنی نمی‌دانید.

شما نیاز دارید تا با کمی دقت آن را از ضمیر نیمه‌آگاه خود فرا بخوانید. با این توصیف هر فردی می‌تواند با توجه به احساساتش به نقش ضمیر نیمه‌آگاه خود و کمک گرفتن از آن دست پیدا کند.

 

دکترمهشید رضوی‌رضوانی


منبع:

https://www.2knowmyself.com/subconscious_mind/subconscious_function

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × دو =

مقالات مرتبط
مقالات پربازدید​