loader image
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

ذهن ناخودآگاه / قسمت ۹

ناخودآگاه منبع محرک‌های رفتاری

فهرست مطالب

ذهن ناخودآگاه

جان لارگ و ازکوئیل مورسلا

قسمت ۹

 

به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری ماه‌شید خرد: در مقاله قبل ، لارگ و مورسلا به بخش دیگری از موضوع ناخودآگاه اشاره کردند. آن‌ها در مطالعات خود نشانه‌هایی از این که احساسات راهنماهای ناخودآگاه برای زمان حال هستند، بیان کردند. به‌طوری که نیومن و همکارانش هم نشان دادند که «رفتارهای تمایلی و رفتارهای اجتنابی «بازخوردی» بر قضاوت آگاهانه و احساسات ما دارند». بنابراین در کنش تمایلی و یا درکنش اجتنابی، فعالیت‌های جسمانی به‌ترتیب تاثیرات مثبت و منفی خواهند داشت. در این قسمت مکررا به نقش خود ناخودآگاه توجه می‌شود.

 

ناخودآگاه منبع محرک‌های رفتاری

ایده تقدم کنش بر واکنش، ایده جدیدی نیست. تئوریسین‌های متعددی این را مطرح کرده‌اند که ذهن خودآگاه منبع و منشا رفتار ما نیست، بلکه آن‌ها معتقدند که انگیزه برای کنش، ناخودآگاه فعال می‌شود و خودآگاهی نقش دروازبان و معنی ساز پس از حقیقت را دارد. (گازانجیا ۱۹۸۵، جیمز۱۸۹۰، لیبت ۱۹۸۶، وگنر ۲۰۰۲). در این مدل بعد از این که یک انگیزه رفتاری در مغز ایجاد شد، فرایندهای خودآگاه وارد عمل می‌شوند- یعنی در وهله اول محرک ناخودآگاه ایجاد می‌شود و بعد خودآگاه (و تجارب) آن را از آن خود می‌داند. تا به این لحظه هنوز کاملا مشخص نشده که این انگیزه‌ها از کجا به‌وجود می‌آیند.

هر چند که با مرور شواهد بالا به‌نظر می‌رسد که به این سئوال پاسخ داده شده. منشا انگیزه‌های رفتاری متعدد که در هر زمان ایجاد می‌شوند می‌تواند: الویت‌ها و محرک‌های تکامل یافته ما، ارزش‌ها و هنجارهای فرهنگی، تجارب قبلی ما در موقعیت‌های متشابه، و عملکرد اطرافیان‌مان در موقعیت متشابه. این انگیزه‌ها در ما موجب  شکل‌گیری الویت‌ها و محرک‌های کنشی ناخودآگاه می‌شوند، به‌علاوه آن که همنشین رفتارهای تمایلی و رفتارهای اجتنابی هستند، همان‌طور که رفتارهای تقلیدی و سایر رفتارهای آغازین ما تنها با درک رفتار سایر افراد بروز پیدا می‌کنند. قطعا ناخودآگاه در برابر هر شرایطی، گزینه‌های پیشنهادی دارد و از این نظر دچار فقدان نمی‌شویم.

 

دکترمهشید رضوی‌رضوانی

 

منبع:

John A. Loargh and Ezequiel Morsella (2008) The unconscious mind

 

Department of psychology yale university. P.O. Box 20820I, New Haven, CT

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”فایل pdf مقاله” style=”gradient-custom” gradient_custom_color_1=”#bb0000″ gradient_custom_color_2=”#db5c4b” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-download” css_animation=”bounceIn” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Ffarhangekherad.com%2Fwp-content%2Fuploads%2Fthe-unconscious-mind-9.pdf|||”][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 + 18 =