loader image
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

ذهن ناخودآگاه / ۷

ذهن ناخودآگاه

فهرست مطالب

ذهن ناخودآگاه

جان لارگ و ازکوئیل مورسلا

قسمت هفتم

 

به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری ماه‌شید خرد: در مقاله قبل ذهن ناخودآگاه لارگ و مورسلا توضیح دادند که ناخودآگاه چطور به عنوان یک سیستم باز می تواند عمل کند. در این توضیح به نقش ژن ها توجه داده شد و این که چطور ناخودآگاه به مانند خودآگاه می تواند عمل کند. ادامه مقاله ذهن ناخودآگاه را دنبال کنیم.

 

محیط پیرامون ناخودآگاه رفتار اجتماعی را شکل می دهد

ماهیت باز طرح تکاملی سبب می شود تا ما نسبت به موقعیت محیطی و فعلی خود بسیار حساس و واکنشی عمل کنیم. تکامل به ما “ترفندهای خوبی “(دنت ۱۹۹۵) برای بقا و تولید مثل ارائه می کند، فرهنگ و یادگیری اولیه، فرایندهای ناخودآگاه تطبیقی ما را با شرایط محیط  خاصی که در آن متولد شده ایم خیلی خوب تنظیم می کند. پیش زمینه متنی، مکانیسمی است که موجب می شود تا در همان زمان و موقعیتی که هستیم خیلی دقیق خود را با اتفاقات و افراد تطبیق دهیم(هیگینز و برگ ۱۹۹۷) در پیش زمینه متنی صرف وجود افراد و اتفاقات معینی به طور اتوماتیک بازنمایی آنها را فعال می کند و به طور همزمان تمام اطلاعات درونی (اهداف، دانش،تاثیرات) در این بازنمایی ذخیره می شود که این مربوط به پاسخ های گذشته است.

اصول تکاملی و ذاتی تاثیرات پیش زمینه عمومی، توسط این حقیقت آشکار می شود که این اصول بلافاصله بعد از تولد وجود دارند، مانند توانایی تقلید در نوزادان.(ملتزوف ۲۰۰۲). این اثرات اولیه که در آن فرد مستقیما تاثیرات عمل فرد دیگری را درک می کند بستگی به وجود یک ارتباط اتوماتیک و نزدیک میان رفتار و عمل دارد. در حقیقت این ارتباط محکم در علوم عصبی شناختی کشف شد، با کشف نورونهای آئینه ای در قشر پرموتور (۱) معلوم شد این نورونها وقتی فردی رفتار و عمل شخص دیگری را درک می کند به همان اندازه فعال می شوند که خود آن فرد عملی را انجام دهد (فریثو ولپرت۲۰۰۴).

ارتباط اتومانیک درک-رفتار به این منجر می شود که ما شبیه افرادی که در اطرافمان هستند عمل کنیم (دیجکسترهوس و برگ۲۰۰۱). بنابراین به عنوان یک انتخاب خود بخودی یا نقطه آغاز برای رفتار ما ناخودآگاه یا کورکورانه خود را با شرایط جدید یا افراد غریبه خیلی خوب تطبیق می دهیم. این تمایلات خود به خودی و ماهیت ناخودآگاه و ناخواسته آنها چندین بار در تحقیقات چارتلند و همکارانش بر روی افراد بالغ به اثبات رسیده است.(چارتلند،مادوکس و لاکین ۲۰۰۵). اینطور نیست که افرادآگاهانه و با نیت قبلی  بخواهند رفتار فیزیکی شان (مانند حالات چهره، بدن، حرکات دست و پا) همانند رفتار افراد غریبه ای باشد که با آنها در ارتباطند؛و این تقلید ناخودآگاه باعث میشود تا افراد تمایل بیشتری به ارتباط و پیوند با هم پیدا کنند و این در واقع نوعی “چسب اجتماعی” طبیعی است.

در تایید مفهوم تطبیق دهنده طبیعی و محیطی رفتار هر فرد با محیطی که در آن قرار دارد، تحقیقات شناختی اثبات کرده است که چیزهای وابسته به عمل، طرح های عملی متعددی را به طور موازی فعال می کنند که تولید عمل بوسیله برخی فرمهای بازدارنده منتخب حاصل می گردد. به عنوان مثال، یافته ها نشان میدهند که محرکهای محیطی (مانند چکشها) به طور اتوماتیک ارتباط فیزیکی ما را با دنیا تنظیم می کنند (مثلا، قدرت گرفتن اشیا. توکر و الیس ۲۰۰۱). فعال سازی همزمان چندین طرح عملی را میتوان در چندین مورد به وضوح دید از جمله،در خطاهای عمل (هک هاوسن و بکمن ۱۹۹۰) و سندرم عصب شناسی بهره برداری از رفتار(۲)، که در آن بیمار قادر نیست تا چیزهای وابسته به عمل و کنش هایی که از محیط پیرامونش ساطع میشود را متوقف کند (هرمیت۱۹۸۳).

 

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”فایل pdf مقاله” style=”gradient-custom” gradient_custom_color_1=”#bb0000″ gradient_custom_color_2=”#db5c4b” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-download” css_animation=”bounceIn” add_icon=”true” link=”url:http%3A%2F%2Ffarhangekherad.com%2Fwp-content%2Fuploads%2Fthe-unconscious-mind-7.pdf|||”][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − پانزده =

مقالات مرتبط
مقالات پربازدید​