loader image
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

نگاهی به تفاوت‌های تنهایی و انزوا

تنهایی و انزوا

فهرست مطالب

به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری ماه‌شید خرد، همه‌ انسان ها گاهی در زندگی خود احساس تنهایی می‌کنند، اما اگر این تنهایی و انزوا از جامعه طولانی مدت شود، احتمال بسیاری وجود دارد که بر سلامت عاطفی، جسمانی و بهزیستی روانی ما اثرات منفی بگذارد.

تنهایی و انزوا چه فرقی با هم دارند؟

تنهایی احساس غم یا رنجی است که از مطابقت نداشتن تعداد روابط اجتماعی مطلوب یک فرد با تعداد رابطه‌های موجود او ایجاد می‌شود. افراد زیادی وجود دارند که حتی در زمان‌هایی که با دیگران احاطه شده‌اند، احساس کنند که تنها هستند. به عبارت دیگری ممکن است انسان در کنار دوستان، در محل کار، یا در یک رابطه عاطفی یا عاشقانه باشند ولی احساس تنهایی کند. همچنین احساس تنهایی می‌تواند ناشی از ابتلا به اختلالات روانی نیز باشد. شما می‌توانید در صورت تمایل جهت کسب اطلاعات مفید در رابطه با اختلالات روانی به سایت موسسه فرهنگی هنری ماه‌شید خرد، بخش مقالات روان‌شناسی مراجعه کنید.

لینک مقالات در سایت ماه شید خرد

انزوا، جدایی و فاصله فیزیکی از دیگران است. گاهی این مسئله با اراده و تصمیم خود ما رخ می‌دهد، و گاهی هم به اقتضا شرایط زندگی و اتفاقاتی مثل سوگ عزیزان، مشغول بودن به شغلی که سفرهای پیاپی را به دنبال دارد، بازنشستگی یا محدودیت‌های فرهنگی و زبانی باعث انزوا ما می‌شوند.

 

نشانه‌های هشداردهنده

تعدادی از نشانه‌هایی که تاثیرات منفی تنهایی و انزوا منجر به بروز آن‌ها می‌شود:

  • خستگی، کمبود انرژی و نداشتن انگیزه کافی؛
  • احساس غم، ناراحتی، بیهودگی یاس و ناامیدی؛
  • واکنش‌های فیزیکی و جسمانی مانند سردرد، ناراحتی معده، تنش عضلانی یا بدتر شدن بیماری‌های قبلی فرد؛
  • مشکلات گسترده در کم و کیف خواب فرد مانند مشکل در به خواب رفتن، خوابیدن، از خواب پریدن یا بیش ‌از اندازه خوابیدن؛
  • تغییراتی در اشتها (کم شدن یا زیاد شدن اشتها) و افزایش یا کاهش ناگهانی وزن؛
  • افزایش سیگار کشیدن، مصرف مشروبات الکلی و استفاده از داروها و مخدرها؛
  • پیدا کردن افکار خودکشی.

 

چه باید کرد؟

برای غلبه بر احساس تنهایی و انزوا راهکارهای زیادی وجود دارد. با استفاده از موارد زیر می‌توان از تنهایی و آسیب‌های ناشی از آن فاصله گرفت:

  • عضو یک باشگاه ورزشی، سازمان‌ها و نهادها (مانند شرکت در فعالیت‌های فرهنگسرا، داوطلب شدن در خیریه‌های محلی) یا گروه‌های مجازی و آنلاین (مانند گروه‌های معرفی فیلم و سریال، کلوب‌های بازی‌های رایانه‌ای) فکر کنید. این کار ها در جنبه‌های مختلفی از زندگی به شما کمک می‌کنند به‌عنوان مثال به شما کمک می‌کنند دوستی‌های ارزشمند و پایدار بسازید، به سمت فعالیت‌های مورد علاقه خود بروید، مهارت‌های تازه‌ای بیاموزید که در صورت تمایل می‌توانید از آن‌ها کسب درآمد کنید و … .
  • یک برنامه و روتین روزانه تنظیم کنید؛ برنامه‌های روزانه شما باید شامل وظایف هدفمند، فعالیت‌های تفریحی لذت‌بخش و اقدامات جدید و خلاقانه باشد تا در کنار انجام کارهای مفیدی که به شما احساس کفایت و شایستگی می‌دهند، کارهایی را انجام دهید که حین آن‌ها احساس خوشایندی هم داشته باشید.
  • سعی کنید فعال‌تر باشید؛ ورزش باعث ترشح هورمون‌های نشاط و شادی‌آوری می‌شود که منجر به احساس بهزیستی روانی می‌شود.
  • در فضاهای آزاد و به‌ویژه در طبیعت بیشتر وقت بگذرانید؛ وقت گذراندن در طبیعت تاثیرات مثبت و سازنده بسیاری بر سلامت جسم و روان ما خواهد داشت.
  • کارها و مهارت‌های جدیدی یاد بگیرید یا سراغ سرگرمی‌های جدیدی بروید. کشف علاقه‌مندی‌ها و استعدادها همیشه تاثیرات دلچسب و مفیدی داشته‌اند.

مشاوران مجموعه ماه‌شید خرد در کنار شما خواهند بود تا بتوانید با آرامش و دلگرمی بیشتری از این مسیر عبور کنید.

 

لینک رزرو نوبت در مشاوران در سایت ماه شید خرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × سه =

مقالات مرتبط
مقالات پربازدید​