loader image
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

چگونگی استفاده از اناگرام و سطوح مختلف آن / قسمت ۸

انیاگرام و سطوح مختلف آن در تیپ 6

فهرست مطالب

به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری ماه‌شید خرد: در مقاله قبلی انیاگرام و سطوح مختلف آن ، به معرفی سطوح و لایه‌های تیپ پژوهشگر پرداخته شد؛ که تیپ پنجی یکی از تیپ‌های ذهنی است. در این قسمت از مقاله انیاگرام و سطوح مختلف آن به سطوح و لایه‌های تیپ ذهنی دیگر، تیپ عدالت‌طلب می‌پردازیم. تیپ ۶ای یکی از دیگر شخصیت‌های بسیارحساس، باریک‌بین و تحلیل‌گر است که در سطح ناسالم و لایه‌های پایین‌تر آسیب‌پذیری قابل توجهی دارد.

 

سطح سالم تیپ عدالت‌طلب

لایه اول: در این لایه تیپ ۶ای فردی متکی به خود و شجاع است. او به‌قدر کافی احساس امنیت می‌کند و نیازی به فردی دیگر ندارد. در این لایه او با ذهنی آزاد و توسل به خِرد درون خود امنیتش را فراهم می‌آورد. انسانی پایدار، راسخ و متکی‌به‌نفس است.

لایه دوم: در این لایه تیپ ۶ای فردی قابل اطمینان و فادار است. او به محیط خارج از خودش توجه می‌کند. دوستی پایدار و قابل اطمینان است و کوشش می‌کند روابط محکمی را در محیط به‌وجود آورد. فردی متعهد و وفادار است.

لایه سوم: تیپ ۶ای در این مرحله فردی متعهد و همراه است که کوشش او بر سیستمی عادلانه و سودمندی است. نسبت به دوستان خود وفادار و متعهد است. او پرکار و با دقت عمل می‌کند و به ریزکاری‌ها توجه نشان می‌دهد. در این حالت بروز مشکل را پیش‌بینی می‌کند.

 

سطح میانی تیپ عدالت‌طلب

لایه چهارم: تیپ عدالت‌طلب در این لایه به‌صورت فردی مسئول و باوفا عمل می‌کند. او از این که استقلال خود را از دست بدهد کمی می‌ترسد. احساس نیاز به حامی دارد و وقتی را صرف سازمان یا افرادی می‌کند که در صورت نیاز به آن‌ها مراجعه کند، هر چند برایش راحت نیست. بیشتر مواقع سعی دارد تا نظر حامی خودش را جلب کند.

لایه پنجم: در این تیپ ۶ای به صورت فردی سردرگم و نامصمم عمل می‌کند و نمی‌تواند توقعات پیچیده در ارتباط با مسئولیت‌ها و تعهدات خود را برآورده کند. رفتارهای دفاعی به خود می‌گیرد تا از سردرگمی درآید و رفتارهایی حاکی از بدبینی، هراس و بدگمانی در او مشهود است.

لایه ششم: این تیپ در این لایه فردی مستبد و سرزنش‌گر است که احتمالا حمایت دوستان خودش را از دست می‌دهد. تیپ ۶ای به خودش اطمینان ندارد و همواره در جست‌وجوی هراس و اضطراب خودش است. در این لایه تیپ ۶ای فردی تلخ و ترشرو، بدگمان است که به نیکوکاری او خیانت شده است و دیگران را مقصر می‌داند.

 

سطح ناسالم تیپ عدالت‌طلب

لایه هفتم: در این لایه تیپ ۶ای، هراسی بی‌اساس دارد و نسبت به اعمالش همواره نگرانی دارد که دردسر آفرین است. به خودش اطمینان ندارد و باوری از احساس بیهودگی و هراس ناشی از ترسی بی‌اساس سر می‌کند که موجب افسردگی اوست. در این حالت به دنبال چیزی است تا بتواند خود را از این ترس نجات دهد.

لایه هشتم: تیپ ۶ای در حالت به وضعیتی از آشفتگی در فکر و خیال رسیده است که به‌شدت موجب احساس ناامنی او می‌شود و مکرر فکر می‌کند که دیگران درصدد آسیب او هستند. وحشتی بی‌اساس دارد و آن را گسترش می‌دهد. انگیزه درونی این فرد برای مبارزه و حمله به دشمنانش می‌تواند صورت واقعی به خود گیرد.

لایه نهم: مرحله‌ای که تیپ ۶ای به خودآزاری و خواری می‌رسد. به‌طوری که معتقد است که اعمال ناپسندش موجب شده تا مجازات شود. بسیار احساس گناه دارد و در نتیجه از خودش متنفر می‌شود. این خودآزاری و تنفر در حدی است که می‌تواند موجب شود دست به خودکشی بزند.

 

دکترمهشید رضوی‌رضوانی  

 

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”فایل pdf مقاله” style=”gradient-custom” gradient_custom_color_1=”#bb0000″ gradient_custom_color_2=”#db5c4b” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-download” css_animation=”bounceIn” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Ffarhangekherad.com%2Fwp-content%2Fuploads%2Fenneagram-and-its-layer-8.pdf|||”][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 + دوازده =

مقالات مرتبط
مقالات پربازدید​