loader image
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

چگونگی استفاده از انیاگرام و سطوح مختلف آن / ۷

چگونگی استفاده از انیاگرام و سطوح مختلف آن / ۷
سطوح و لایه های رفتاری تیپ 5

فهرست مطالب

به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری ماه‌شید خرد: در مقاله قبل به سطوح  لایه‌های تیپ «رمانتیک» از گروه احساسی و هیجانی‌ها پرداخته شد. همچنین از گروه غریزی شعوری‌ها به سطوح و لایه‌های تیپ یک. در این قسمت به سطوح و لایه های تیپ ۵ ، اولین تیپ شخصیتی از گروه ذهنی فکری‌ها، پرداخته می‌شود. بدیهی است در تیپ‌های ذهنی محور اصلی به‌فضای ذهنی آن‌ها برمی‌گردد.

 

سطح سالم در تیپ پژوهش‌گر

لایه اول: دانشمندی اهل عمل. در این لایه از لایه های تیپ ۵ ، فرد خود را از دیگران جدا نمی‌کند و در محیط اجتماعی به‌قدر کافی تمایلاتش را نشان می‌دهد. فکری آزاد داشته و توانایی‌ها و نبوغش را در خدمت به بشریت به‌کار می‌گیرد.

لایه دوم: مشاهده‌گری پذیراست. او به‌محیط اطراف توجه نشان می‌دهد تا بتواند در کمال آرامش زندگی کند. حرفه و شغلی را انتخاب می‌کند تا به‌قدر کافی از احساس بیهودگی اجتناب کند. در این مرحله واقف به هوشیاری و کنجاوی‌اش تواناست.

لایه سوم: فردی دقیق و پر کار و جست‌وجوگر است. در این مرحله تیپ ۵ به جمع‌آوری اطلاعات و کسب دانش می‌پردازد. هیچ‌گونه علاقه‌ای به رقابت ندارد و ترجیح می‌دهد تا جست‌وجویش را نسبت به ایده‌های نوین و تازه ادامه دهد.

 

سطح میانی در تیپ پژوهش‌گر

لایه چهارم: فرد تیپ ۵ در این لایه تصورگری اندیشمند است. او تصور می‌کند به‌قدر کافی توانایی و مهارت ندارد و باید بیشتر آمادگی داشته باشد تا نقش خود را در جامعه ایفا کند. در این شرایط احساس می‌کند جایگاهی برای خودش نیافته است و احساس ناامنی دارد و به این دلیل به جمع‌آوری اطلاعات می‌پردازد.
لایه پنجم: متفکری رها شده از دنیای بیرون است که نسبت به از دست دادن وقت خودش توسط دیگران نگرانی دارد. او از دنیای بیرون فاصله می‌گیرد تا به فعالیت‌های فکری خود به‌تدریج اضافه کند. این رفتار او کم‌کم موجب منزوی شدنش می‌شود.

لایه ششم: فردی هیجان‌زده و مهاجم می‌شود، چرا که تصور می‌کند، دیگران مهارت‌های او را به‌خطر می‌اندازند. برای برقراری اتکا به‌نفس خود، از اتکا به‌نفس دیگران ناراحت می‌شود و به‌شدت با آن‌ها مخالفت می‌کند.

 

سطح ناسالم در تیپ پژوهش‌گر

لایه هفتم: تیپ ۵ در این لایه فردی غیرعادی و مرموز می‌شود. از این که در دنیای خارج جایی نداشته باشد، بسیار می‌ترسد. او برای حفظ امنیت ارتباط با دنیای خارج را قطع می‌کند. تیپ ۵ در این لایه به نیازهای اصلی خود نمی‌پردازد و رفتار مرموزانه‌ به‌خود می‌گیرد.

لایه هشتم: در این حالت تیپ ۵ فردی وحشت‌زده و هذیان‌گو است. احساس بیهودگی زیادی دارد و به خیال‌بافی‌های تاریک و عجیبی می‌پردازد. از پذیرش کمک سرباز می‌زند و نمی‌تواند ذهن مشوش و پرتلاطم خود را سامان دهد.

لایه نهم: تیپ ۵ در این لایه به فراموش کردن و از بین بردن خود معطوف است. در این حالت او ناامید است و نمی‌تواند درد و رنج را از خود دور کند. از برخورد با واقعیت‌ها فرار می‌کند و خود را به دیدانگی زده و احتمال خودکشی در او وجود دارد.

 

دکترمهشید رضوی‌رضوانی 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده + پنج =

مقالات مرتبط
مقالات پربازدید​