loader image
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

چگونگی استفاده از انیاگرام و سطوح مختلف آن / ۴

چگونگی استفاده از انیاگرام و سطوح مختلف آن / ۴
لایه های مختلف تیپ 2

فهرست مطالب

چگونگی استفاده از انیاگرام

 سطوح و لایه های مختلف تیپ ۲ «یاری‌رسان»

قسمت چهارم

 

به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری ماه‌شید خرد: در مقاله‌های قبل به سطوح مختلف در تیپ‌های شخصیت انیاگرام که شامل سه سطح «سالم»، «میانی» و «ناسالم» پرداختیم و ۹ لایه مختلف در تیپ‌ها مطرح شد. در مقاله قبلی  نیز از سطوح و لایه‌های تیپ «کمال‌گرا» گفته شد. در این مقاله به سطوح و لایه های مختلف تیپ ۲ «یاری‌رسان» پرداخته می‌شود. تیپ «یاری‌رسان» فردی است که معمولا او را با مهربانی و مهرورزی می‌شناسند. افراد این گروه تمایل دارند، دیگران دوست‌شان بدارند و چنان‌که مورد علاقه و محبت دیگران واقع نشوند، نگران می‌شوند. سطوح و لایه های مختلف تیپ ۲ «یاری‌رسان» به شرح زیر است:

مرحله سالم تیپ «یاری‌رسان»

لایه اول، مهرورزی بدون انتظار و چشم‌داشت، تیپ ۲ در این مرحله مراقبت از خود را آموخته است. در این لایه، فرد به نیازها و احساسات خود نیز توجه دارد و درعین‌حال با میل و رغبت به دیگران توجه و محبت دارد. مهرورزی و عشق را سخاوتمندانه به خود و دیگران هدیه می‌دهد.

لایه دوم، دلسوز و پرستار، در این لایه، تیپ ۲ تصویر فردی مهربان و بخشنده را از خود نشان می‌دهد که هنوز ترس دوست داشته نشدن را از خود کنار نگذاشته است. در این لایه فرد توجه بیشتری به احساسات دیگران دارد. این عشق و علاقه واقعی است.

لایه سوم، محافظی دست‌ودلباز، تیپ ۲، در این لایه به انجام کارهای خیر می‌پردازد و نسبت به وقت‌گذاری خود با سخاوتمندی عمل می‌کند. فردی قدردان و پشتیبان دیگران است و عواطف خود را به نمایش می‌گذارد.

سطح میانی تیپ «یاری‌رسان»

لایه چهارم، جلب رضایت ولی‌ خواهان خوبی، در این لایه فرد ضمن آن‌چه که انجام می‌دهد احساس می‌کند کافی نیست و احساس ترس دارد. تصور می‌کند دیگران از او فاصله می‌گیرند و سعی می‌کند تا با تعریف کردن و تمجید از دیگران به آن‌ها نزدیک شود.

لایه پنجم، دخالت‌ کاری پنهان کار، در این لایه تیپ ۲ احساس می‌کند، کسانی را که دوست دارد، او دیگرانی را بیشتر دوست دارد. در نتیجه شرایطی را به‌وجود می‌آورد تا در این شرایط این فرد موردنظر تیپ ۲ احساس نیاز کند و سپس تیپ ۲ به اظهار خدمت و رفع نیاز او بپردازد. در صورتی که از اظهار نیاز خودش امتناع می‌کند.

لایه ششم، خودپرست و کم‌تحمل، تیپ ۲ در خدمتی که به دیگران کرده، موجب شده تا احساس بهره‌برداری شدن از طرف دیگران داشته باشد. در این لایه تیپ ۲، عصبی و رنجور است و رنج خودش را نشان می‌دهد. از دردهای جسمانی خود می‌گوید و نیکوکاری‌ها را به رخ دیگران می‌کشد.

سطح ناسالم تیپ «یاری‌رسان»

لایه هفتم، زیرکی متقاعدکننده در حق‌به‌جانب بودن خودش، در این مرحله فرد تیپ ۲ می‌ترسد تا دیگران را از خودش دور کند. برای رفع این نگرانی از خود و تصویری که از خود ساخته است، دیگران را خودخواه می‌نامند. به جای محبت به دیگران، ترحم می‌کند و با زیرکی سعی دارد تا نیاز آن‌ها را اثبات کند.

لایه هشتم، حق‌به‌جانب و زورگو، در این لایه فرد به‌قدری نیازمند محبت و در جست‌وجوی محبت است که به‌شکل افراطی آن را دنبال می‌کند. او این احساس را دارد که به‌شدت سختی و رنج کشیده و مستحق این محبت است. این انتظار از دیگران به‌شکل ناخوشایندی بروز می‌کند.

لایه نهم، احساسی از مظلوم بودن و مورد سواستفاده واقع شدند،. در این لایه تیپ ۲، خودخواه بوده و به دیگران آسیب زده است. در این حالت دچار عذاب‌وجدان شدیدی است که در نتیجه به‌شدت بهم ریخته و به شکل بیمارگونه‌ای نقش مظلوم را بازی می‌کند تا دیگران را مجاب کند.

 

دکترمهشیدرضوی‌رضوانی

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × پنج =

مقالات مرتبط
مقالات پربازدید​