loader image
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

چگونگی استفاده از انیاگرام و سطوح مختلف آن / ۳

سطوح و لایه های تیپ یک

فهرست مطالب

چگونگی استفاده از انیاگرام

سطوح و لایه های تیپ یک کمال‌گرا

 

 

به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری ماه‌شید خرد: در مقاله قبل به سطوح مختلف در تیپ‌های شخصیت انیاگرام که شامل سه سطح سالم، میانی و ناسالم پرداخته و ۹ لایه مختلف در تیپ‌ها مطرح شد. مسیر رشد و کمال در هر تیپ از پایین به بالا در موقعیت بهتری قرار می‌گیرد. در این قسمت به سطوح و لایه های تیپ یک کمال‌گرا پرداخته می‌شود.

لایه‌های سطح سالم
لایه اول: در این مرحله تیپ کمال‌گرا بر این باور است که کسی را قضاوت نکند. پذیرای آن هستند که دنیای اطراف خود را به‌راحتی بپذیرند. به‌خوبی خود را می‌شناسند و از حرمت نفس بارزی برخوردارند. افرادی خردمند، امیدوار و بزرگ‌منش هستند.
لایه دوم: افرادی هستند برخوردار از رهنمودهای ارزشمند در محیط. روی ارزش‌های نهفته و اخلاقی در محیط تمرکز دارند. انسان‌هایی متعادل، معقول و آگاه.
لایه سوم: افرادی هوشیارند و تصویری که از خود دارند را الگو قرار می‌دهند. این الگو را حفظ می‌کنند و بر آن پایبند هستند. برای اهداف والای انسانی خود، خواسته‌های فردی را کنار می‌گذارند.

لایه‌های سطح میانی
لایه چهارم: در این لایه تیپ ۱ ترس دارد که دیگران نسبت به ارزش‌های اخلاقی او بی‌تفاوت باشند. سعی دارد که دیگران را نسبت به نظریات خود مجاب کند. با استناد به‌دلیل و برهان به اشتباهات دیگران تذکر داده و سعی بر اثبات درستی عقاید خود دارد.
لایه پنجم: در این لایه تیپ ۱ نگران است که برخی از اصول خود را نادیده بگیرد و دیگران او را مورد سرزنش قرار دهند. به همین دلیل نسبت به این اصول سرسختانه و در نهایت با انضباط و جدیت برخورد می‌کند و این رفتار ارزشمند می‌داند.
لایه ششم: در این لایه تیپ ۱ ترس دارد که نظم، انضباط و هماهنگی که به‌دست آورده توسط دیگران از دست بدهد. به همین دلیل این موضوع موجب ناراحتی او خواهد شد.

لایه‌های سطح ناسالم
لایه هفتم: در این لایه تیپ یک نگران است که ایده‌های او درست نیست. برای حفظ ظاهر خود را توجیه می‌کند. باریک‌بین است و جایی برای گفت‌وگو نمی‌گذارد تا توافقی به‌درستی محقق شود. در این لایه فردی مغرور و ترش‌رو دیده می‌شود.
لایه هشتم: تیپ یک در این لایه از انگیزه‌ها و تمایلات نامعقول خود به‌طور جدی دفاع می‌کند و ذهن او درصدد است تا همان چه را که می‌خواهد دنبال کند. درعین‌حال همان اعمالی را که منع می‌کند، انجام می‌دهد.
لایه نهم: تیپ یک در این لایه فردی کاملا ناسالم است و کنترلی بر اعمال خودش ندارد. انگیزه‌های نامعقول او حالت وسواس‌گونه به خود می‌گیرد. این وسواس را در مورد دیگران و محیط زندگی نیز دارد که غیرقابل تحمل است. این رفتار می‌تواند موجب خودآزاری و دیگر آزاری شود.

 

دکترمهشید رضوی‌رضوانی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × پنج =

مقالات مرتبط
مقالات پربازدید​