loader image
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

چرا تیپ دویی‌ها مهربان هستند؟

تیپ دویی ها مهربان

فهرست مطالب

به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری ماه‌شید خرد، مهربانی تیپ دویی‌ها ناشی از چیست؟ چرا تیپ دویی‌ها آنقدر مهربان هستند؟ شاید از نگاهی متفاوت باید به رفتار تیپ دو شخصیتی در انیاگرام نگاه کرد: با محبت و مهربانی و طرفداری از دیگری/دیگران، افراد را به‌نوعی وام‌دار خود می‌کنند. با این کار می‌توانند از افراد در مواقع لزوم کمک بگیرند: پشتیبانی و کمک گرفتن برای تحقق خواسته‌های‌شان، به‌ویژه زمانی که از برخورد با واقعیت می‌ترسند. گاهی صرفا از روی ترس مواجه با واقعیت، از دیگران استفاده ابزاری می‌کنند تا به خواسته خود برسند. این در واقع ناشی از عدم شجاعت آن‌ها در برخورد با واقعیت است. همین ترس از مواجه با واقعیت و محافظه‌کاری آن‌هاست که پیش‌فرض نادرستی را برای آنان ایجاد می‌کند: مهربانی می‌کنم و خدمات می‌دهم تا دیگران وام‌دار من باشند. آنچه مهربانی تیپ دویی‌ها را برای هر چه بیشتر و بهتر قابل درک و دریافت می‌کند، نگاه از زاویه «نه‌گانه ایرانی» به این تیپ شخصیتی است.

هرچند پیش‌فرض تیپ دویی‌ها منجر به این می‌شود که دیگرانی باشند که از او استفاده کنند، اما بسیاری از افراد هم درگیر مهربانی آنان می‌شوند، به همین دلیل تا مدتی درگیر این مهر و محبت می‌مانند.

نقطه ضعف تیپ دو در رویکرد انیاگرام:

اساسا نقطه ضعف تیپ دو شخصیتی در انیاگرام، از نگاه «نه‌گانه ایرانی» شجاعت پایین است. به‌طور کلی در زندگی هر فردی برای اقدام کردن و انجام دادن به «شجاعت» نیاز است، از این رو افرادی که شجاعت پایینی دارند یا در برخی موارد شجاعت کمی را از خود بروز می‌دهند، حالت‌های تیپ دویی آن‌ها بروز و ظهور پیدا می‌کند.

هلن پالمر، استاد برجسته انیاگرام، در مورد تیپ دویی‌ها این‌طور می‌گوید: «تعصب او در امدادرسانی به دیگران بی‌چشمداشت نبوده و در واقع تقلید کاذبی است از بخشش و محبت حقیقی است.» (پالمر، ۱۹۹۵: ۸۲). همچنین در جایی دیگر در مورد غرایز سه‌گانه تیپ دویی‌ها این‌طور می‌گوید: «قادرند [در حالتی که غریزه یک‌به‌یک بالایی داشته باشند] به طرق مختلف با اغوای دیگران، خود را خواستنی جلوه دهند و به گونه‌ای عمل کنند تا به هر میزانی که خودشان می‌خواهند به آن‌ها توجه شود.» (همان: ۸۵). در حقیقت اگر از نگاه «نه‌گانه ایرانی» به این ویژگی تیپ‌ دویی‌ها توجه کنیم، علت اصلی اغواگری آن‌ها در روابط یک‌به‌یک را می‌توانیم ممتوجه شویم.

چگونه تیپ دویی‌ها از این حالت خود رهایی یابند؟

تیپ دویی‌ها باید یاد بگیرند با واقعیت روبه‌رو شوند و صراحت خود را افزایش دهند. مجاورت آن‌ها با افراد عمل‌گرا می‌تواند کمک‌کننده باشد. آن‌ها باید نگاه خود را مبنی بر ترس از روبه‌رو شدن با واقعیت تعدیل کنند: واقعیت آنقدر که به نظر می‌رسد ترس ندارد، شکست بخشی از زندگی است و پیروزی در پی تجربه‌اندوزی از شکست‌ها و اصلاح روش‌های آتی به دست می‌آید.

تیپ دویی‌ها باید بیاموزند که پیش از دوست داشتن دیگران، خود را دوست بدارند و عزت نفس خود را تقویت کنند. از این‌که توانایی‌های لازم را ندارند نهراسند، بلکه با یادگیری توانایی‌ها و مهارت‌های لازم، به استقبال واقعیت بروند. این نیاز به زمان دارد و با توجه به سطحی از شجاعت که تیپ‌دویی تجربه می‌کند، و نیز محیط بیرونی/ اجتماعی فرد مدتی برای پیشرفت باید صبر کرد و تلاش و پشتکار و واقع‌بینی داشت.

تیپ دویی‌هایی که در این مورد ضعف دارند، باید به تیپ دویی‌هایی که خودشان را دوست می‌دارند و از عزت‌نفس بالا فارغ از هرگونه تکبری برخوردارند، نگاه کنند و بیاموزند.

 

محمدکاظم جاوید

 

 

منابع:

پالمر، هلن، (۱۹۹۵). اِناگرام در کار و زندگی، ترجمۀ احسان الوندی، چاپ ششم، تهران: نشر رسا.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + یازده =

مقالات مرتبط
مقالات پربازدید​