loader image
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

منشا نماد نه‌گانه ایرانی چیست؟ / ۲

منشا نماد نه‌گانه ایرانی چیست؟ / 2
منشاء نماد نه گانه ایرانی

فهرست مطالب

به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری ماه‌شیدخرد: در مقاله قبلی منشا نماد نه گانه ایرانی لاله بختیار توضیح داد که چگونه همواره به اهمیت نماد نه‌گانه ایرانی بها داده و ذهنش همچنان در پی رمزورازی که در پشت این نماد قرار دارد، بود. او که برخوردار از دانش وسیعی در حوزه اخلاق و عرفان است، همواره در این حوزه فعالانه، ضمن ارتباط با محققانی به‌روز به تفحص و تحقیق می‌پردازد.

او اظهار کرده است که چگونه با نظر دانشمند همزمان با ادیسون آشنا، نیکولا تسلا آشنا می‌شود. تسلا واقیات شگفت‌انگیزی را راجب اعداد ۳، ۶ و ۹ بیان می‌کند که بر اهمیت نماد نه‌گانه ایرانی می‌افزاید. بختیار به نقل از گورجیف می‌گوید که او همواره هفت تا از اعداد بر روی دایره را معادل هفت نت موسیقی قرار می‌داد. نت Do را روی شماره ۹ قرار داده و شماره‌های ۳ و ۶ را خالی می‌گذاشت. گورجیف نام این نقاط را «نقاط شوک» نهاده بود. این نقاط شوک در دیدگاه گورجیف که گسترش دهنده مفهوم «راه چهارم» بود چه معنی داشت؟

 

راه چهارم

«اگر می خواهید راز و رمز جهان هستی را کشف کنید، به آن به‌مثابه انرژی، فرکانس و ارتعاش نگاه کنید» – نیکولا تسلا

 

ادامه مقاله به سوی منشا نماد نه گانه گورجیف نویسنده: لاله بختیار را دنبال کنید.

 

چگونه گورجیف توانست میان اعداد دیگر ارتباط برقرار کند؟

می‌دانیم که گورجیف شخصی معنوی بود و نه مذهبی. همچنین او فردی بود بسیار متعلق به زمان خودش. او معاصر با ادیسون، انیشتین و تسلا و دیگران بود و بسیار مشتاق اکتشافات علمی بود:

«گورجیف جوان با ولع ادبیات علمی روسی زبان را مطالعه می‌کرد. با تاثیری که این نوشته‌ها بر او داشتند و با مشاهده پدیده‌هایی چند که نمی‌توانست آن‌ها را توضیح دهد، گورجیف به این عقیده رسید که حقیقتی پنهان وجود دارد که در علم یا مذهب اصلی نمی‌توان به آن دست یافت». (۱)

 

ما درباره زندگی گورجیف تنها تا اندازه‌ای اطلاع داریم:

گورجیف (متولد ۱۸۶۶ یا ۱۸۷۷ یا ۱۸۷۲ تا ۱۹۴۹) در ارمنستان در نزدیکی مرز یونان در خانواده‌ای شرقی و ارتودکس و مسیحی زاده شد. او به زبان‌های بسیاری و بعضی را به روانی صحبت می‌کرد مثل روسی، ترکی، ارمنی، فارسی، یونانی، گویش‌های خاصی که تنها در کوه‌های هیمالیا و قفقاز به‌کار می‌رفتند و مقداری هم ایتالیایی، فرانسوی و دست آخر انگلیسی می‌دانست که به اندازه‌ای بود که بتواند بفهمد و مقصود خود را بیان کند. صراحتا یادگیری بعضی از این زبان‌ها سخت است و گورجیف به پنج زبان اول روان و سلیس سخن می‌گفت. بِنِت سفیر انگلستان در ترکیه بود که گورجیف در آن کشور اقامت داشت و بر این نظر بود که گورجیف مثل یک پرنس ترکی صحبت می‌کند. (۲) او ۶ یا ۷ سفر به ایالات متحده آمریکا داشت. (۳)

سپس می‌رسیم به کارهای شخصی که معاصر گورجیف است و او هم ارتدوکس مسیحی و شرقی است که در سرزمین بالکان در صربستان – کرواسی زاده شد، اما در سال ۱۸۸۴ به آمریکا مهاجرت کرد. نام او نیکولا تسلا بود. (۱۹۴۳ – ۱۸۵۶)

تسلا بعدها می‌نویسد که به‌واسطه استاد فیزیک خود به آزمایش‌های تجربی الکتریسیته علاقه‌مند شد. تسلا خاطر نشان کرد که این آزمایش‌ها از این «پدیده‌های اسرارآمیز» باعث شد تا بخواهد «بیشتر از این نیروی شگفت‌انگیز سر دربیاورد». (۴)

 

ادامه دارد…

 

دکترمهشید رضوی‌رضوانی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 2 =

مقالات مرتبط
مقالات پربازدید​