loader image
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

امید داشتن یا نداشتن؟ مسئله این است

امید

فهرست مطالب

به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری ماه‌شید خرد، زمان‌هایی در زندگی پیش می‌آید که انگار همه چیز علیه شماست. زندگی دشوار است و وقتی یک مانع را پشت سر می‌گذاریم، مانعی دیگر سر برمی‌آورد. در این شرایط زندگی ما را به زانو درمی‌آورد و باعث می‌شود احساس ناامیدی کنیم. با توجه به این‌که امید داشتن و حفظ امید یک انتخاب است، راحت‌تر می‌توانیم با آن کنار بیایم و آن را زنده نگه داریم.

امید داشتن در این روزها می‌تواند سخت باشد. ما در زمانه‌ای زندگی می‌کنیم که امیدوار بودن، ترسناک و یا احمقانه به نظر می‌آید، چون اوضاع جهان رو به سوی بهبودی ندارد. خیلی سخت به‌نظر می‌آید که در این هرج‌ومرج گم نشویم و قدرت می‌طلبد که در آن گیر نیافتیم. امید به ما شهامت می‌هد که به آینده فکر کنیم و امید برای به دست آوردن آن چیزی که آرزویش را داریم امری ضروری است. امید می‌تواند پناهگاه ما در شرایط دشوار باشد. اما چه راه هایی برای حفظ امید وجود دارد؟

  • احساسات‌تان را بروز دهید

زمانی که تحت‌فشار هستید یا احساس سرگشتگی دارید، این‌که با کسی که دوستش دارید در مورد احساسات‌تان صحبت کنید و یا نوشتن احساسات‌تان می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. این کار کمک می‌کند که هیجانات منفی که باعث ناامیدی شده‌اند را شده‌ند را تخلیه کنید.

زمانی که متوجه می‌شوید که احساسات و هیجانات منفی در حال بالا آمدن هستند، سعی کنید خودتان و احساساتتان را قضاوت نکنید. به‌جای آن سعی کنید توجه‌تان را نسبت به آینده معطوف کنید. اگر می‌توانید برنامه یک سفر و یا یک سرگرمی که دوست دارید بچینید. ممکن است این کار خیلی آسان نباشد اما به امکانات موجود فکر کنید. این کار باعث می‌شود امید بازیابی شود.

  • در جاهایی که انتظار آن را ندارید به دنبال امید بگردید

به دور و بر خودتان نگاهی بیاندازید، امید در زمین بازی، کافی‌شاپ، در کتابی که می‌خوانیم، در چهره عزیزان‌مان و مراقب‌هایی است که از ما می‌شود. امیدواری را در عجیب و دور از دسترس جست‌وجو نکنید.

  • خوش‌بین باشید

تحقیقات نشان می‌دهد، افراد خوش‌بین از کیفیت زندگی بالاتری برخوردار هستند و از نظر جسمانی و روانی سالم‌ترند. اگر در ناامیدی خوش‌بینی خود را از دست می‌دهید، چند پیشنهاد برای شما دارم: بر روی نقاط قوت‌تان تمرکز کنید، به موفقیت‌هایتان فکر کنید (موفقیت می‌تواند خرید یک خودکار به درستی باشد و نه امری بزرگ)، به محدودیت‌هایتان فکر نکنید بلکه بر امکاناتی که دارید تمرکز کنید.

  • شکرگزاری را تمرین کنید

شکرگزار بودن و فکر کردن به تمام آنچه دارید امید را افزایش می‌دهد. می‌توانید با نوشتن روزانه سه تا پنج چیزی که بابت آن‌ها شکرگزار هستید و یا فکر کردن به آن‌ها در آغاز و یا پایان روزتان شکرگزاری را تمرین کنید.

  • به یاد داشته باشید که هر چیزی درسی دارد

کمی ذهن فلسفی داشته باشید. آیا شما در هر موقعیت بدی گیر افتاده‌اید؟ هر لحظه‌ای که برای حل کردن مشکلاتت‌ان پشت سر می‌گذارید ، درسی برای شما دارد. مثلا اگر با بیماری دست و پنجه نرم می‌کنید  در حال یاد گرفتن راه‌های بهتر برای مراقبت از سلامتی‌تان هستید.

  • فشارها و سختی‌های گذشته را به یاد بیاورید

این اولین باری نیست که شرایط سختی را تجربه می‌کنید. حالا فکر کنید چگونه موانع قبلی را پشت سر گذاشتید.

  • راه‌هایی برای خندیدن پیدا کنید

یک کتاب خنده‌دار بخوانید، فیلم کمدی ببینید. هیچ دارویی مانند خنده نیست. خنده می‌تواند به عنوان راهی برای تخلیه تنش‌ها باشد.

  • اگر نمی‌توانید چیزی را تغییر دهید، آن را بپذیرید

تغییر می‌تواند ترسناک باشد. تغییر ممکن است امکانات موجود را از بین ببرد و امکانات جدیدی را وارد زندگی کند. شما می‌توانید انرژی فیزیکی و روانی خود را صرف این کنید که در مورد این تغییر فکر کنید و بخواهید آن را تغییر دهید، و یا انرژی‌تان را حفظ کنید و با جریان حاضر همراه شوید و راهی را بیابید تا در این تغییر احساس راحتی کنید.

  • در مقابل کار درست، کاری را انتخاب کنید که خوشحالتان می‌کند

یکی از عادات تخریب‌گری که اکثر افراد دارند این است که بارها و بارها به هر قدمی که می‌خواهند در کارهایشان بردارند به‌ویژه در دوران‌های چالش برانگیز زندگی فکر می‌کنند. شما ممکن است در موقعیتی بخواهید امر درست را انتخاب کنید اما بدانید گاهی اگر از قلب‌تان پیروی کنید، احساس بهتری خواهید داشت.

  • هر حمایت و کمکی که می‌توانید دریافت کنید را بپذیرید

لازم نیست با تمام مشکلات خودتان به تنهایی روبه‌رو شوید. اگر دوستان و خانواده‌ای دارید که می‌خواهند کمک‌تان کنند و یا می‌توانید از آن‌ها کمک بگیرید، این کار را انجام دهید. اگر نه، از هر جایی که می‌توانید کمک دریافت کنید.

در نهایت بدانیم که احساس ناامیدی، احساسی است که ممکن است گاه‌به‌گاه به سراغ‌مان بیاید و یک امر کاملا طبیعی است. پس از آن نترسیم و آگاهانه آن را بپذیریم و برای ایجاد امید در خودمان و زنده نگه داشتن آن در بین اطرافیان‌مان تلاش کنیم.

نرگس بغدادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × یک =

مقالات مرتبط
مقالات پربازدید​