loader image
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مصاحبه دکتر مهشید رضوی با لاله بختیار / شیکاگو

مصاحبه دکتر رضوی با خانم دکتر لاله بختیار- شیکاگو

فهرست مطالب

مصاحبه با دکتر لاله بختیار

سفر علمی به آمریکا – شیکاگو

 

به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری ماه‌شید خرد: دغدغه جست‌وجو برای شناخت خودم، مرا به سال‌های نوجوانی‌ام می‌برد، اما آن‌چه را امروز در کنار خودم می‌بینم از آن دوره دور نمی‌بینم. بی‌شک این مفهوم که می‌گویند جوینده یابنده است، کلامی حکیمانه است.

راه جست‌وجو برای هر انسانی خاص اوست و برای من نیز چنین بود. میل به خدمت و یاری دیگران، طریقی بود تا در کنار یادگیری‌هایم، در پی پاسخی جامع و کامل‌تر برای درک روابط خود باشم.

در ابتدا تصور می‌کردم، پزشکی طریقی کامل برای خدمت به هم‌نوع خودم است. زمانی نکشید که با وجود اهمیت فوق‌العاده‌ای که برای پزشکی قایل بودم، برایم قابل قبول نبود، رفتار پزشکی را بپذیرم که نمی‌تواند برای بیمار خود امنیتی را فراهم کند تا بیمارش با علم به حاذق بودن دکتر با او راحت رفتار کند!

دانش روان‌شناسی راهی بود که انتخاب کردم و به‌نظر می‌آمد که این شیوه نظرم را بیشتر تامین کند.

اگر چه در روان‌شناسی ابعاد روحی و روانی مورد توجه قرار می‌گیرد، اما این‌جا همه آن‌چه را که جست‌وجو می‌کردم بدست نمی‌آمد…

آشنایی‌ام با رویکرد شخصیت‌شناسی اناگرام به حدود یک دهه قبل برمی‌گردد.

وقتی که در کنار  تجربه‌های مشاوره‌ام، مطالعات دیگر در حوزه‌های علوم انسانی برایم جذابیت‌های خود را داشت؛ حکمت، عرفان، اخلاق، فلسفه و عرفان. اناگرام افقی جدیدی را برایم باز کرده بود و هر چه بیشتر به آن انس می‌گرفتم، واژه تصوف در آن مرا کنجکاوتر از پیش می‌کرد.

این‌که ریشه‌های این دانش را باید کجا جست‌وجو کنم؟  

از سوی دیگر علاقه به فرهنگ و هنر و دغدغه‌های حکمت، فلسفه و عرفان موجب شده بود تا تحصیلات تکمیلی خود را با دغدغه‌های روان‌شناسی شخصیت، در فرهنگ دنبال کنم. به‌ویژه که برایم روشن بود که نظریه‌پردازان این حوزه هر روز بیشتر به نقش عاملیت انسان توجه پیدا می‌کنند و آن‌چه که در جوامع باستانی در بهبود جامعه موثر می‌دیدند، در توجه به ابعاد معنوی و حکمت آن جامعه است.

این اندیشه مرا به جست‌وجوی بیشتر در ریشه‌های اناگرام کشاند. جست‌وجوهای مکرری که رد پای آن مرا به آشنایی با دکتر لاله بختیار پژوهشگر در حکمت، فلسفه و دانش روان‌شناسی، هم دوره هانری کربن و ویلیام چیتیک رساند.

با دعوت‌نامه از انستیتو ITP به مدیریت دکتر بختیار، سال ۹۵ راهی سفر به شیکاگو در امریکا شدم.

دیدار فراموش نشدنی که شوق من را در به سرانجام رساندن «نه‌گانه ایرانی» و معرفی آن به جامعه ایرانی شدت بخشید.

این‌که ایرانیان باستان چگونه می‌زیسته‌اند و چگونه فرهنگ معنوی، حکمت و خرد در زندگی آن‌ها جریان داشت و نه‌گانه ایرانی مصداق بارز آن است.

آن‌چه در این مجموعه فیلم‌ها می‌بینید، سئوالات متعارفی است که در مصاحبه با دکتر لاله بختیار برای هم‌وطنان خود به همراه آوردم.

 

 

دکترمهشید رضوی‌رضوانی

 









دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − 12 =

مقالات مرتبط
مقالات پربازدید​