loader image
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

چگونگی استفاده از انیاگرام و سطوح مختلف آن

چگونگی استفاده از انیاگرام و سطوح مختلف آن
رشد و تعالی تیپ ها

فهرست مطالب

به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری ماه‌شید خرد: دانستن این که بدانیم تیپ شخصیتی ما چیست، کافی نیست. هر یک از ما باید بتوانیم با دانستن تیپ شخصیتی خود به مسیر رشد و تعالی خود راه یابیم. هر تیپ شخصیتی مسیر تعالی خودش را طی می‌کند و حتی باید گفت که هر فردی مسیر خودش را طی می‌کند. دو تیپ هم‌نام مثل هم نیستند و هر یک به تاثیر از عوامل مختلفی می‌تواند کاملا متفاوت از دیگری عمل کند. یکی از عوامل مهم تاثیرگذار بر تیپ‌ها سطوح مختلف و لایه‌های متفاوت تیپ‌ها است. در این مقاله پیش از توضیح بر سطوح و لایه‌های مختلف هر تیپ به نکات مهمی اشاره شده که در مسیر رشد و تعالی تیپ ها مهم است.

 

نکات مهمی که در مسیر رشد و تعالی تیپ ها باید در نظر بگیرد

  • هر تیپ شخصیت دارای ویژگی‌هایی ارثی است که در طول عمر او عوض نمی‌شود. اگرچه این ویژگی‌ها تحت‌تاثیر عوامل مختلفی می‌تواند قرار بگیرد ولی ویژگی‌های ذاتی او حفظ می‌شود و به‌ این‌ دلیل گفته می‌شود که تیپ شخصیتی هر فرد تغییر نمی‌کند. (البته این موضوع در دانش نه‌گانه ایرانی به گونه‌ای دیگر مورد توجه قرار می‌گیرد).
  • هر یک از تیپ‌های شخصیتی دارای نقاط قوت و ضعف خود بوده و نمی‌توان یک تیپ شخصیتی را بهتر یا بدتر از دیگری قلمداد کرد. همه تیپ‌ها دارای نقاط قوت و ضعف هستند و چنان‌چه شما نسبت به تیپ شخصیتی خاصی احساس بدتر یا بهتر دارید، این احساس شما به تجربه شما برمی‌گردد و این که شما در مسیر رشد خود با آن تیپ در چالش هستید.
  • همواره تمام صفات مربوط به یک تیپ مشخص، همیشه در یک فرد دیده نمی‌شود و هر فرد در صورت‌های مختلفی از سطح سالم، ناسالم و میانی و در لایه‌های مختلفی از آن‌ها قرار دارد.
  • در شناخت تیپ‌های انیاگرام همواره باید عوامل مهمی چون فرهنگ، اجتماع، اعتقادات دینی، نوع حکومت و ملت و همه عوامل قومی و محیطی مورد توجه قرار گرفته شود. هر محیطی اعم از اقتصادی، اجتماعی و سیاسی و فاکتورهای محیطی تاثیرگذار است.
  • با شناخت تیپ شخصیتی فرد نمی‌توان نتیجه گرفت که همه ابعاد شناخت او را کامل کرده‌ایم. گذشته او و روابط خانوادگی، بینش او بر ارزش و معیارهای زندگی او مهم بوده و باید به‌درستی به حساسیت‌های او واقف بود.
  • رفتارهای هر تیپ را باید در شرایط فشار و آرامش مورد توجه قرار داد. هر چند در این حالت نیز دو تیپ هم‌نام یکسان عمل نمی‌کنند. شناخت تیپ شخصیتی، آگاهی فوق‌العاده‌ای است، اما لزوم هوشیاری برای توضیح و تشریح رفتار فرد، برای مسیر تعالی او است.
  • شناخت تیپ شخصیتی آغاز عمل است و این شروع برای پیشرفت خواهدبود. هیچ یک از تیپ‌های شخصیتی نمی‌تواند با شناخت تیپ خود، توجیهی بر رفتار خود باشد. در این مسیر فرد ضمن پذیرش تیپ شخصیتی، باید هوشیارانه و خردمندانه برای تغییر و تحول خود به‌سوی تعالی و انس به تیپ‌های دیگر قدم بردارد.
  • همواره باید در نظر بگیریم که شناخت بر ذات خود، یعنی آگاهی بر موهبتی الهی بر ویژگی‌هایی خاص در ما است. اما مسیر کوشش و تلاش فرد در مسیر تعالی، به او اجازه خواهدداد تا سایر استعدادهای دیگر تیپ‌ها را در خود محقق سازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک + چهارده =

مقالات مرتبط
مقالات پربازدید​