loader image
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

پنجره شکسته؛ پیامد بی‌‎توجهی به شرارت

شرارت و پیامدهای آن در جامعه

فهرست مطالب

پنجره شکسته چه مفهومی را در پی دارد؟

 

 

به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری ماه‌شید خرد: ابتدا با این تصور شروع کنید که در بدو ورود به شهری با ساختمانی مواجه می‌شوید که تعدادی از پنجره‌های این ساختمان شکسته شده باشد. پنجره‌های شکسته یکی متفاوت از دیگری. اگر این پنجره‌ها برای مدت طولانی درست نشوند، هر تخریب‌گر دیگری می‌تواند اقدام به شکستن پنجره دیگری کند. میل بیشتری برای شکستن سایر پنجره‌ها پیدا خواهد شد و تعداد بیشتری از آن‌ها را می‌شکنند. اگر این وضع ادامه پیدا کند، پس از مدتی ساختمان کاملا متروکه شده و مکانی مناسب که به تصرف خرابکاران درخواهد آمد. در واقع پنجره شکسته نشان از بی‌توجهی افراد به موضوع شرارت و پیامدهای آن است. نظریه «پنجره شکسته» دستاورد فکری مشترک یک جرم‏‌شناس و یک جامعه‌شناس امریکایی است.

محسن رنانی در رابطه با این نظریه در جامعه کنونی ما می‌گوید:

برخی تغییرات یا پدیده‌های ظاهرا کوچک، محتوای پیام‌شان بسیار بزرگ است.

برای مثال زمانی که شما وارد محله‌ای می‌شوید از شیوه‏‌هایی که ساکنان آن محله زباله‌های‌شان را در کوچه نهاده‌اند در مورد فرهنگ و سطح طبقاتی اهالی آن کوچه داوری می‌کنید.
گاهی شنیدن دروغ از فردی که به عنوان الگو در جامعه است، داوری و نگاه ما را تغییر می‌دهد.

وجود یک پنجره شکسته، در خانه یا کارخانه، پیامی است که در این‌جا بسیار نظم و آرامش وجود ندارد. این بی‌نظمی روان ما را که میل به هماهنگی و همگونی دارد آزار می‌دهد و در جامعه نیز چنین است. نمونه صدها پنجره شکسته‌ای است که در جامعه ما وجود دارد و ظاهرا به آن‌ها اهمیتی داده نمی‌‏شود اما در عمل پیام‌های بزرگی برای جامعه و حتی ناظران بیرونی دارند. شما نمونه‌های متعددی از این پنجره‌های شکسته را مکررا می‌بینید. تخلفات رانندگی نمونه بارز پنجره‌های شکسته در جامعه است. چنانچه این تخلفات مورد توجه مسئولین قرار نگیرد حس بی‌اعتمادی و عدم اطمینان رواج می‌یابد. ما با پنجره‌های شکسته زیادی که در ادارات و مراکز مختلف تا مراکز فراهنگی ما را در برگرفته است مواجه هستیم.

این پنجره‌های شکسته اعتماد عمومی را از بین می برد.

راه‌حل آن برای شما که در وسیله نقلیه خود یا منزل پنجره شکسته‌ای دارید، چیست؟ به‌سرعت تعویض آن چرا که هیچ پنجره شکسته‌ای نباید شکسته بماند در غیر این صورت تبدیل به جامعه شکسته خواهد شد. طبق این تئوری هر آشفتگی و مورد نامطلوبی که ایجاد می‌شود باید در سریع‌ترین زمان ممکن به حالت اول بازگردد.

چقدر پنجره‌های شکسته را ما هر روز می‌بینیم و بدون توجه یا کم‌ترین تمایل به ترمیم آن‌ها از کنارشان می‌گذریم؟ مواظب پنجره‌های شکسته که پی‌درپی در ذهن‌مان ایجاد می‌شود باشیم. مراقب پنجره‌های شکسته‌ای که به نسل آینده‌مان خواهیم داد باشیم.

 

دکترمرجان خودی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + 13 =

مقالات مرتبط
مقالات پربازدید​