loader image
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

تحلیل شخصیت سردار قاسم سلیمانی با رویکرد انیاگرام

سردار قاسم سلیمانی تیپ 8یی

فهرست مطالب

به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری ماه‌شید خرد، یکی از رخدادهای مهم روزهای اخیر، در هر رسانه رسمی و غیر رسمی، در هر صفحه اجتماعی و یا صفحه شخصی در داخل و خارج کشور، بی‌شک خبر شهادت سردار قاسم سلیمانی است.

کهن الگوی تیپ ۸

سردار قاسم سلیمانی نمادی برای کهن الگو یا آرکی تایپ قهرمان شدن در ناخودآگاه جمعی ما، تیپ شخصیتی رهبر، کهن الگوی تیپ ۸ در رویکرد انیاگرام است.

گذشته از این که سردار قاسم سلیمانی طیف وسیعی از صفحات مجازی را به خودش اختصاص داده است، بی‌شک هر یک از ما در رویارویی با همدیگر نیز نام سردار قاسم سلیمانی را به کار برده و البته به‌کار خواهیم برد تا کی این واقعه را به حافظه تاریخی جامعه‌مان بسپاریم.

نام سردار  قاسم سلیمانی فرصت دیگری از یادآوری این نکته است که تاریخ ایران همواره آبستن وقایع تاریخی ویژه و خاص خودش بوده و هست.

این را مدیون چه هستیم؟! موقعیت ویژه و استراتژیک ایران؟! آرامش و ثبات در منطقه خاورمیانه را چه کسی یا کسانی برای ما به ارمغان خواهند آورد؟! روح رنجور و آزرده هزاران سال ایرانی را چه کسی ترمیم خواهد بخشید؟! نان و آب ما در کنار کاسه‌ای از مهر چه کسی پیش‌روی‌مان قرار خواهد داد؟!

شهادت یا کشته شدن، همچون سردار قاسم سلیمانی ها به دفعات، بهانه‌ای است تا نگاهی دوباره به وضعیت جامعه خود کنیم.

چقدر دور و نزدیک بود که بتوانیم بپذیریم امروز شاهد مراسم تشیع پیکر کسی باشیم، چون سردار قاسم سلیمانی، او که با نقش بسیار مهم در نگهداری نظام و یا برای مردم ایران نمادی از قدرت و جرات در مقابل مرزهای ایران می‌تواند باشد.

سردار قاسم سلیمانی تیپ 8یی

چقدر برای هر ذهن و روانی دشوار است تا خود را مجاب کند که به جای هرگونه آرامش و آسایشی برای خود تشویش، ترس، گرسنگی، آوارهای سهمگین از جنگ را به ترسیم بکشد؟! اما این واقعیت وجود دارد، شنیدن خبر شهادت سردار قاسم سلیمانی و مراسم تشیع پیکر او همچنان ذهن ما را مشوش و نگران هر جنگ و خونریزی‌های دیگری می‌کند که مباد پیش روی روح آزرده مردم سرزمینم باشد.

روان جمعی هر انسان درون جامعه، در قاب مفهومی بنام ناخودآگاه جمعی خود قرار دارد. کارل گوستاو یونگ روان انسان را در برگیرنده دو نوع ناخودآگاه می‌شناسد، ناخودآگاه فردی و ناخودآگاه جمعی. در نگاه یونگ بر خلاف فروید، ناخودآگاه جمعی انسان نقش موثرتری در زندگی او بازی می‌کند.

اهمیت این نکته در توجه به نقش کهن الگوها یا همان مفهوم آرکی تایپ‌های درون انسان است.

این آرکی تایپ‌ها به‌طور سرشتی و ذاتی درون هر انسانی از بدو تولد وجود دارد.

این الگوهای ذاتی و سرشتی قابل یادگیری نیستند اما به‌عنوان بخشی از تجربه زندگی فرد با او همراه می‌شوند.

علاوه‌بر این یونگ یادآور می‌شود که فرهنگ هر جامعه‌ای می‌تواند با گذر زمان به ساختن آرکی تایپ‌های درون جامعه خودش نیز بپردازد، مانند رستم و سیمرغ در جامعه ایران. از آرکی تایپ‌های مهم درون هر انسانی شامل: خدا، آنیما، آنیموس، پرسونا، پیرخرمند، خود، سایه، خویش، قهرمان، پدر و مادر است.

روان ناخودآگاه ما در مسیر «تفرد» خویش از صورت‌های متعددی از این آرکی تایپ‌ها بهره می‌برد.

قهرمان

«قهرمان» یکی از آرکی تایپ‌های مهم هر فرد و هر جامعه‌ای است.

کهن الگوی قهرمان در هر فردی می‌تواند به‌صور مختلفی خودش را نشان دهد. این کهن الگو در قالب یک تصویر نمادین از فردی به‌نام رستم باشد یا در قالب فردی به‌نام گاندی یا چرچیل یا در قالب یک سربازی چون قاسم سلیمانی!

ذهن انسان به جست‌وجوی قهرمانی است تا در همذات پنداری با او بتواند تا بخشی از ویژگی‌های شخصیتی خودش را تربیت کند.

در رویکرد شخصیت‌شناسی انیاگرام، قهرمان صورت‌های مختلفی به خود می‌گیرد، مادر ترزا تیپ۲یی قهرمانی در عرصه مهر و عشق، امیرکبیر تیپ۱یی قهرمانی در عرصه اصلاح اجتماعی، بیل گیتس تیپ ۷یی در تکنولوژی و البته مولانا با تیپ ۴قهرمانی در عرصه انسان و فرهنگ. قهرمانان و شخصیت‌های برجسته مهمی همچنین در تیپ ۸یی‌ها همچون، مارتین لوترکینگ، فیدل کاسترو تا چرچیل و روزولت را شاهد هستیم.

در کهن الگوی انیاگرام، تیپ‌های شخصیتی هر کدام یک کهن الگو است که یکی از اثرگذارترین تیپ‌های شخصیتی آن، تیپ رهبر یا تیپ ۸یی است.

تیپ ۸یی‌ها دارای انرژی فوق‌العاده، قدرت، جسارت و جراتی بیش از سایر تیپ های دیگر در عمل هستند. آن‌ها برخوردار از انرژی فوق‌العاده بالا برای مقابله با چالش‌ها و درگیری‌ها از جنگ گرفته تا در لحظه‌های هر چند نادر، نشانی از عطوفت و مهرشان را شاهد باشید.

تصویر ذهنی تیپ ۸یی کوشش برای اجرای عدالت و رفع ظلمی است که خود او بر مبنای معیارها و ارزش‌هایش می‌کشد.

نکته مهمی که باید در ترسیم درستی از مفهوم قهرمان تیپ ۸یی در ذهن ما وجود داشته باشد. به یاد داشته باشیم که هر یک از تیپ‌های غریزی شعوری ۹،۸ و ۱ شناختش بر مبنای معیارها و ارزش‌هایی است که در طول سال های زندگی‌اش کسب کرده است.

این ارزش‌ها و معیارها به‌درستی چیست و از کجا می‌آید؟

سردار قاسم سلیمانی شخصیتی رهبر، تیپ ۸یی تاثیرگذار برای تاریخ ایران و نظام جمهوری اسلامی است. او که نامش برای هر ایرانی با هر بینش و ارزشی،‌جلوه‌ای از نماد قدرت و جرات؛ و بی‌شک برای هر که با ارزش‌های او همسو هست، شخصیتی کاریزماتیک، نمادی برای همذات‌پنداری در آرکی تایپ قهرمان در ناخودآگاه جمعی او.

تحلیل تیپ شخصیتی سردار قاسم سلیمانی

مردم سرزمینم، ایران، طی هزاران سال تاریخ خویش، همواره در میان تلاطم‌های اجتماعی و روحی‌اش به جست‌وجویی قهرمانی در همذات‌پنداری با او بوده و‌ هست. چنین قهرمانی را از کجا می‌جوید و چگونه او را بیابد تا در خیال آرامش و بدور از هر گزند دشمن و هر تلاطم بر این کشور، سری به‌راحتی بر بالین بگذارد؟ با امید به روزی یا روزهایی که در شکوه امپراطوری‌اش حامل حقوق بشر در کمال صلح و آرامش در جهان بود.

مهشید رضوی‌رضوانی

ن.ک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده + 8 =

مقالات مرتبط
مقالات پربازدید​