loader image
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

منشا نماد نه‌گانه ایرانی چیست؟ / ۳

منشاء نماد نه گانه ایرانی چیست؟

فهرست مطالب

منشا نماد نه گانه ایرانی چیست؟

به‌سوی منشا نماد گورجیف و نقش نیکلا تسلا

نویسنده لاله بختیار

قسمت سوم

 

به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری ماه‌شید خرد: در طول دو مقاله قبلی منشا نماد نه گانه ایرانی متوجه شدیم که لاله بختیار در پی پرسش‌های متعددی از ریشه‌های دانش انیاگرام در عرفان و تصوف بود. او به‌اهمیت مفهوم «راه چهارم» در اندیشه‌های گورجیف می‌پردازد که چگونه و چرا «راه چهارم» در دانشی که توسط گورجیف به غرب منتقل شده است، مهم است.

لاله بختیار توضیح می‌دهد که چطور ممکن است که شخصی چون گورجیف در هم عصر بودن با دانشمندی چون نیکولا تسلا می‌تواند حامل اطلاعاتی از نماد انیاگرام برای ما باشد. نیکولا تسلا در مطالعات خودش نسبت به اهمیت برخی اعداد و به‌ویژه اهمیت اعداد ۳، ۶ و ۹ می‌پردازد. ادامه توضیحات تسلا را در مقاله بختیار دنبال کنید:

طرح‌های ترسیم شده توسط تسلا که به‌تازگی کشف شده‌اند نقشه‌ای را نشان می‌دهند که شامل تمام اعدادی است که در قالب یک سیستم ساده و کاربردی گنجانده شده‌اند. این طرح‌ها در یک مغازه  عتیقه‌فروشی در مرکز فینیکس واقع در آریزونای آمریکا توسط یک هنرمند محلی به نام ایب زوکا کشف شدند. اعتقاد بر این است که طی ۱۰ سال آخر کار آزمایشگاه انرژی آزاد تسلا، واردن کلیف که به برج تسلا معروف است (۱۹۱۷ – ۱۹۰۱) خلق شده‌اند. گمان بر این است که نوشته مزبور شامل راه‌حل‌های سئوالات بی‌پاسخ در حوزه ریاضیات است.
«این شیوه این امکان را در اختیار ما قرار می‌دهد تا اعداد را به‌صورت الگوهایی مشاهده کنیم و نیز شکل‌گیری اعداد اصلی، اعداد اول توام، اعداد مخلوط، ضرب و تقسیم و نیز سیستم‌های دیگر که به‌گمان من باید کشف شوند را نشان می‌دهد». (۵)
یکی از گفته‌های مشهور نیکولا تسلا این است: «اگر تنها عظمت اعداد ۳، ۶ و ۹ را می‌دانستید … می‌توانستید به کلید جهان هستی دست یابید».

در این‌جا داستانی در رابطه با اعداد ۳ و ۶ و ۹ وجود دارد که باید توجه ویژه‌ای به آن داشت. در سپتامبر ۱۸۹۹ دو زلزله در کیپ یاکاتاگا و یاکوتات بِی واقع در آلاسکا به‌وقوع پیوست که ناشی از کلرادو اسپرینگز در سال ۱۸۹۹ بودند به نیکولا تسلا منتسب هستند. در سوم سپتامبر ۱۸۹۹ (۹، ۳، ۹)؛ ۶ سپتامبر ۱۸۹۹ (۹، ۶، ۹)؛ و نهم سپتامبر ۱۸۹۹ (۹، ۹، ۹). در نتیجه عمل او مبنی بر ارسال نیرو و نه ارسال سیگنال، او نیرویی زیاد را ارسال کرد. به‌همین‌خاطر است که مارکونی توانست تا در نخستین اقدام خود اختراع رادیو را از او بدزدد. دادگاه عالی ایالات متحده والدین مارکونی را در سال ۱۹۴۳ درست پس از مرگ تسلا بر اساس رای شماره ۳۶۹ دادگاه عالی ایالات متحده حرمت نهاد. (۶)

ادامه دارد…

 

دکترمهشید رضوی‌رضوانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − 8 =

مقالات مرتبط
مقالات پربازدید​