loader image
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

چگونگی استفاده از انیاگرام و سطوح مختلف آن / ۵

چگونگی استفاده از انیاگرام و سطوح مختلف آن / 5
لایه های مختلف تیپ 3

فهرست مطالب

چگونگی استفاده از انیاگرام

سطوح و لایه های مختلف تیپ ۳ «موفقیت‌طلب»

قسمت پنجم

 

به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری ماه‌شید خرد: در مقاله قبلی به سطوح و لایه‌های تیپ «یاری‌رسان» پرداخته شد. در این مقاله به اجمال به سطوح و لایه های مختلف تیپ ۳ «موفقیت‌طلب» پرداخته می‌شود.

سطح سالم تیپ موفقیت‌طلب

لایه اول، در این حالت تیپ موفقیت‌طلب به‌طور واقع‌بینانه عمل می‌کند و ارزش‌های خودش را مستقل از نظر دیگران می‌بیند. او هویت و تمایلات واقعی خود را یافته است و با احساس رضایتی درونی همراه است. موفقیت او در دستیابی به حقیقت وجود خود اوست.
لایه دوم: فرد در این لایه انعطاف‌پذیر است و مورد تحسین واقع می‌شود. در این مرحله ارزش‌های معنوی خودش را به‌خوبی می‌شناسد و توانایی‌های ذاتی خودش را به کار می‌گیرد. باورهای او با اصول اخلاقی همراه و معیارهای انسانی در هماهنگی با جامعه است.
لایه سوم: در این مرحله از لایه های مختلف تیپ ۳ ، هدف‌گرا و خواهان پیشرفت است. تصور از خودش را با به‌کار گرفتن توانایی‌ها پایدار نشان می‌دهد. اعتمادبه‌نفس، کارایی و شایستگی خود را به‌خوبی نشان می‌دهد. او فردی خوش‌بیان، محبوب و ایده‌آل دیگران دیده می‌شود.

سطح میانی تیپ موفقیت‌طلب

لایه چهارم: تیپ موفقیت‌طلب در این لایه به‌صورتی فردی موفقیت‌گرا و کارآمد دیده می‌شود. در این لایه فرد تیپ ۳ نگران است که مبادا پیشرفت دیگران مانع دیدن موفقیت‌های او شود. در نتیجه سعی می‌کند تا با تلاش بیشتر، والاتری خودش را نشان دهد.
لایه پنجم: تیپ موفقیت‌طلب در این لایه به‌صورت فردی متظاهر و مصلحت‌گرا دیده می‌شود. فرد در این مرحله از رهنمودهای درونی خودش بهره نمی‌برد و سعی می‌کند که دیگران را متقاعد سازد که فردی با ارزش است. برای اثبات این قضیه، خود را به‌ظاهری آراسته و قابل قبول نشان می‌دهد. در این لایه فرد از اعتمادبه‌نفس بالا برخوردار نیست.
لایه ششم: فرد تیپ ۳ در این لایه، فردی خودنما و خودآرا است. او از این که به‌طور آشکارا تحسین نشود، می‌ترسد. با این ترس می‌کوشد تا دیگران را قانع کند به این که موفقیت‌هایی به‌دست آورده است. این لایه فرد تظاهر، خودبزرگ‌بینی و تکبر در او مشهود است.

سطح ناسالم تیپ موفقیت‌طلب

لایه هفتم: فردی فریب‌کار و فاقد اصول اخلاقی است. با ترس از این که ادعاهای توخالی او مشخص شود، حفظ ظاهر می‌کند. با این حفظ ظاهر دیگران را فریب می‌دهد و تلاش دارد تا عدم اعتمادبه‌نفس او دیده نشود.
لایه هشتم: فردی فرصت‌طلب و ریاکاری است که برای دست‌یابی به مقصود خودش، به تزویر و ریا متوسل می‌شود. دروغ‌گویی و داستان‌پردازی را به‌کار می‌گیرد تا کسی متوجه درون بیمارگونه او نشود.
لایه نهم: تیپ ۳ در این لایه فردی وسواسی و بی‌رحم می‌شود که نمی‌تواند خشم خود را پنهان کند. حس انتقام‌جویی به فردی واقعی یا خیالی در او قوی است، به‌ویژه افرادی را که نفی کرده یا قبول ندارد.

 

دکترمهشید رضوی‌رضوانی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − 13 =

مقالات مرتبط
مقالات پربازدید​