loader image
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

قوانین ضمیر ناخودآگاه / ۱

قوانین ضمیر ناخودآگاه

فهرست مطالب

قوانین ضمیر ناخودآگاه

قسمت اول

 

 

به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری ماه‌شید خرد: در مقالات ضمیر نیمه آگاه ما، مراقب احساسات خود باشیم و همچنین ضمیر خودآگاه ما در مقابل ضمیر نیمه آگاه و ناخودآگاه، به اهمیت و ارتباط سطوح مختلفی از آگاهی در یک فرد و آثار آن شد. این که بدانیم همواره و هر لحظه چه سطح رفتاری را در پیش گرفته‌ایم، اهمیت بسیاری در تشخیص از رفتار و کردار دارد. اهمیت این موضوع را وقتی بیشتر متوجه خواهیم شد که در نظر بگیریم، بخش قابل توجهی از جامعه به همین شیوه عمل می‌کنند. اما چه قوانینی بر ناخودآگاه ما حاکم است؟ این قوانین چیست؟ این مقاله به این قوانین می‌پردازد. ضمیر ناخودآگاه بسیار قوی‌تر از ضمیر آگاه عمل می‌کند. آموختن قوانین ضمیر ناخودآگاه این فرصت را می‌دهد تا بتوانیم به عادات بد خود خاتمه دهیم، از احساساتی که نمی خواهیم خلاص شویم و نظام اعتقادی را ترمیم کنیم. این قوانین را بشناسیم.

 ضمیر ناخودآگاه بین یک تجسم و واقعیت تمایزی قایل نمی‌شود

آیا به تازگی به دیدن فیلمی ترسناک رفته‌اید؟ اگر پاسخ شما بله است، باید توجه داشته باشید با وجود این که شما با هیچ خطر واقعی مواجه نشده بودید، نبض‌تان با حالت ترس و وحشت به تندی می‌زد. به‌بیان ساده‌تر چون ضمیر ناخودآگاه شما بین موقعیت‌های واقعی و واقعیت با خیال و تصویر تمایزی قایل نمی‌شود، پنداشته که شما به جای یک تهدید تصور شده با یک موقعیت از تهدید واقعی روبه‌رو هستید.

در نظر بگیرید خود را برای یک سخنرانی آماده می‌کنید. پیش از آن که این سخنرانی را ارایه دهید، در طول آمادگی چندین بار به‌درستی سخنرانی را تجسم کرده باشید. در این صورت ضمیر ناخودآگاه خود را متقاعد کرده‌اید که در «سخنرانی‌های» پیش از این خوب عمل کرده‌اید؛ در نتیجه برای این سخنرانی واقعی پیش‌رو خوب عمل خواهید کرد.

ضمیر ناخودآگاه احساس می‌کند زمان سریع‌تر می‌گذرد

آیا تا به حال از خود پرسیده‌اید چرا وقتی در حین انجام کار دلچسب و موردنظر هستید، زمان به‌سرعت می‌گذرد؟ اغلب در این شرایط اظهار می‌کنند «زمان چقدر سریع گذشت» در این شرایط چند دقیقه یک‌بار به ساعت خود نگاه نمی‌کنید. در صورتی که اگر در موقعیتی بودید که احساس کسالت‌بار بودن می‌کردید، در آن شرایط به ساعت خود به دفعات نگاه می‌کردید. ضمیر ناخودآگاه نسبت به زمان احساس هوشیارانه‌ای ندارد. میل شما هم بر این است که در طول انجام کاری لذت‌بخش، اصلا زمانی را سپری نکنید. وقتی به خواب می‌روید هم اتفاق مشابه‌ به این رخ می‌دهد. در طول خواب ضمیر خودآگاه در حالت خوابیده قرار می‌گیرد و این ضمیر ناخودآگاه است که بیدار می‌ماند. در شرایطی که آگاه نیستید، زمان به‌سرعت می‌گذرد. البته بدیهی است اوقاتی را نیز بین این دو حالت سپری می‌کنید و در حین هوشیاری و ناهوشیاری و آمیخته‌ای از این دو را در خود احساس می‌کنید.

هر چه ضمیر ناخودآگاه به‌مدت طولانی‌تری به چیزی معتقد باشد، تغییر این اعتقاد در شما به هر شکل سخت‌تر خواهد بود

یک اعتقاد قدیمی شکل گرفته در شما نسبت به یک اعتقاد تازه، برای تغییر بسیار مقاوم و سخت است. این اعتقاد و باور موجب بروز رفتار و گفتاری است که این گفتار و رفتار هم برای تغییر مقاومت می‌کند. هر فکری موجب یک واکنش فیزیکی خواهد بود. اگر فکر کردید که در یک سخنرانی به گونه‌ای بد عمل خواهید کرد، در آن صورت به محض شروع به صحبت کردن، نبض و سرعت تنفس شتاب می‌گیرد. این تغییرات فیزیکی با همان اعتقاد و فکر شما آغاز شده است.

با برخی قوانین ضمیر ناخودآگاه در این مقاله آشنا شده‌اید، موارد دیگری از این قوانین را در مقاله بعدی دنبال کنید.

 

دکترمهشید رضوی‌رضوانی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 + 1 =

مقالات مرتبط
مقالات پربازدید​